MEDICII DE FAMILIE SOLICITĂ RENUNȚAREA LA ADEVERINȚELE DE ÎNCEPUT DE AN ȘCOLAR

Două dintre asociațiile medicilor de familie din România (Cluj și Ilfov), au avut o poziție publică în ceea ce privește atribuțiile medicilor de familie odată cu începerea noului an școlar. Potrivit unui articol publicat de G4Media.ro. cadrele medicale solicită ca școlile să nu le mai ceară părinților adeverințe de la medicul de familie la început de an școlar, întrucât acest lucru implică prezentarea la medic fără un motiv întemeiat, situație care este de evitat în contextul pandemiei Covid.

Președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, Sandra Alexiu, și președintele Asociației Medicilor de Familie Cluj, Emiliana Costiug, consideră că ar trebui să se renunțe, în primul rând, la diversele adeverințe medicale cerute de școli și grădinițe, căci hârtiile acestea implică, pe lângă birocrație, și riscuri de îmbolnăvire în vizitele inutile ale părinților și copiilor la cabinetele medicale.

Doctorii de familie vor fi primele cadre medicale apelate de părinți în caz de îmbolnăvire a copilului, de aceea ei subliniază că nu există protocoale clare și că le va fi greu să facă diferența între o gripă și formele medii și severe de Covid-19.