MERITE RECUNOSCUTE PENTRU TREI JANDARMI DÂMBOVIȚENI

Trei jandarmi dâmbovițeni au primit distincții de serviciu pentru fapte deosebite

Plutonierul adjutant Petre Marian, plutonierul adjutant Vlad Ionuț-Valentin și plutonierul Radu Ionuț-Eusebiu au fost recompensați cu Distincția de serviciu pentru ,,îndeplinirea în condiții deosebite a misiunilor încredințate”.

Cei trei jandarmi s-au remarcat printr-o foarte bună pregătire și au dat dovadă de spirit civic după ce au acordat sprijin victimelor unui accident rutier, în timp ce se aflau în misiune.

Inspectorul șef, colonel Matei Viorel, le-a înmânat aceste distincții onorifice, astăzi, 14 noiembrie a.c., în cadrul unei ceremonii la care a participat și personalul aflat la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița.

În data de 25 iunie 2022, subofițerii au intervenit pentru a acorda ajutor victimelor unui accident de circulație produs între localitățile Adânca și I.L. Caragiale, județul Dâmbovița. Ei se aflau în autoturismul de serviciu, când au observat o mașină răsturnată în afara părții carosabile, într-o zonă cu multă vegetație.

Au mers imediat către mașina avariată pentru a acorda ajutor victimelor și s-au asigurat că nu prezintă răni care le-ar putea pune în pericol viața. Au deschis una dintre portierele mașinii și au scos în condiții de siguranță ocupantul din spate, un copil în vârstă de 7 ani. Ulterior, i-au ajutat și pe cei doi adulți să deblocheze centurile de siguranță și să iasă din autovehicul.

Totodată, jandarmii au sunat imediat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și până la sosirea echipajelor medicale și de poliție au supravegheat zona producerii accidentului și au asigurat măsurile de ordine publică.

Informare, Relații Publice şi cu Publicul IJJ DÂMBOVIȚA