MESAJUL PREFECTULUI DE ZIUA IMNULUI NAȚIONAL AL ROMÂNIEI

„Pe 29 iulie este ziua fiecărui român și, în același timp, ziua întregului popor, este ziua care ne unește în jurul Imnului Național.
Imnul este unul dintre simbolurile naționale care ne apropie și ne reamintește cât de important este să fii mândru că ești român.
Imnul Național al României are o putere aparte, deoarece în acesta încă se mai aud vocile strămoșilor care l-au cântat din 1848 și până acum. În el se regăsesc speranțele de unitate, solidaritate, democrație, dar și lacrimile vărsate pentru ostașii căzuți la datorie în toate războaiele și se pot auzi strigătele martirilor Revoluției Române.
Sărbătoarea de astăzi este cea mai bună ocazie de a ne aminti încă o dată de sacrificiile făcute de înaintașii noștri. Avem multe de învățat de la ei. Patriotismul, dragostea de țară și popor, lupta pentru independență și democrație încă stau la temelia formării noastre ca popor. Avem datoria să le păstrăm, consolidăm și să le transmitem tinerei generații fără a șovăi.
Astăzi, Imnul României este intonat în întreaga Uniune Europeană. Alături de drapelul național care flutură pe sediile NATO și pe toate instituțiile europene, imnul este garanția că România contează, că românii sunt respectați, fapte pentru care înaintașii noștri au militat decenii întregi.
„Ziua Imnului Național” este și îndemnul să privim cu încredere și în viitor. Sperăm că tot ce am construit în ultimii ani ca Națiune ne va garanta prosperitatea, democrația, libertatea, independența și securitatea noastră națională și regională.
Vă îndemn, dragi români, să cinstim identitatea națională, prin intonarea Imnului Național.
La mulți ani Imnului Național!
La mulți ani, România!”
(Prefect, Claudia GILIA)