MINISTRUL VELA, LA REUNIUNEA CONSILIULUI JAI, PRIN VIDEOCONFERINȚĂ!

În data de 05.06. 2020, ministrul afacerilor interne, domnul Ion Marcel VELA, a participat la reuniunea informală a Consiliului JAI, organizată de Președinția croată a Consiliului Uniunii Europene, în sistem videoconferință.

Cu această ocazie, miniștrii au avut un schimb de opinii cu privire la controalele la frontierele interne și libera circulație a persoanelor în contextul pandemiei COVID-19 și măsurile avute în vedere pentru ridicarea restricțiilor în perioada următoare.

Demnitarul român a trecut în revistă cele mai importante măsuri de relaxare luate la nivel național, subliniind că se intenționează aplicarea acestora în mod gradual, în funcție de evaluarea situației epidemiologice.

De asemenea, acesta a evidențiat că în special în această perioadă în care a început relaxarea restricțiilor introduse, este necesar ca orice astfel de măsură să fie luată în coordonare cu toate statele membre, cu luarea în considerare a situației epidemiologice specifice la nivel local.

Având în vedere magnitudinea diferită a efectelor crizei la nivelul statelor membre și stadiul diferit în care acestea se află, este esențială luarea în considerare a particularităților crizei în plan național în definirea măsurilor și calendarului de relaxare a restricțiilor.

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE