MISIUNI ALE POMPIERILOR DÂMBOVIȚENI LA SĂRBĂTOAREA IZVORUL TĂMĂDUIRII

Pompierii dâmbovițeni desfășoară misiuni de supraveghere a respectării măsurilor de prevenire a incendiilor pentru asigurarea unui grad sporit de siguranță cetățenilor care vor participa în cele trei locații din județ, unde este așteptat un număr mare de credincioși, la Mănăstirea Nucet, Mănăstirea Pătroia și la Biserica Izvorul Tămăduirii din Târgoviște.

Totodată, în cazul producerii unor situații de urgență, personalul operativ din cadrul subunităților de intervenție este pregătit să răspundă solicitărilor cetățenilor în cel mai scurt timp posibil.

Vinerea Luminată sau Izvorul Tămăduirii este a cincea zi din săptămâna după Paşte, cunoscută şi sub denumirea de Săptămâna Luminată. Credincioşii vin în această zi la biserică pentru a lua parte la slujba de sfinţire a apei, cunoscută şi sub numele de Aghiasma Mică.

Recomandăm credincioșilor să manifeste atenție la lumânările aprinse și să păstreze distanța de siguranță față de ceilalți enoriași. Parcarea autoturismelor personale se va face astfel încât să nu blocheze căile de acces pentru autospecialele de intervenţie.

Luând în considerare situația actuală, pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, recomandăm respectarea măsurilor de distanțare socială și a celor de protecție individuală atât în interiorul lăcașurilor de cult, cât și în exteriorul acestora, pe timpul desfășurării slujbelor religioase.

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE ISU DÂMBOVIȚA