Misiuni ale pompierilor dâmbovițeni în perioada 29.08 – 04.09.2022

În perioada 29 august – 4 septembrie a.c., echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au acționat la 56 evenimente: 8 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, mijloace auto etc.), 3 incendii de vegetație uscată, 7 acţiuni la accidente rutiere, 16 acţiuni pentru asistența persoanelor aflate în dificultate, 1 misiune pentru evacuarea apei şi 21 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (degajări de copaci, salvări de animale, îndepărtare elemente instabile de construcție etc.). De asemenea, echipajele SMURD au fost solicitate şi au intervenit la 178 cazuri medicale.

Totodată, echipajele din cadrul subunităților de intervenție au executat 67 misiuni de recunoaștere și informare preventivă în localități din raioanele de intervenție, 4 exerciții cu forțe în teren pentru antrenamentul personalului operativ, precum și 38 acțiuni de verificare la secțiile de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Dâmbovița.

Pompierii dâmbovițeni au desfășurat misiuni de sprijin în tabăra mobilă instalată la Rădăuți, unde au acționat în sistem integrat alături de autoritățile locale, societatea civilă și mediul privat pentru a veni în sprijinul persoanelor care vin din zona de conflict și au nevoie de ajutor.

Puteți intra pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență “FII pregătit” pentru consultarea ghidurilor privind modul de comportare în situații de urgență, accesând următorul link: https://fiipregatit.ro

COMPARTIMENT

INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE