MORTENI, PETREȘTI ȘI ȘELARU – LOCALITĂȚILE INCLUSE ÎN VIZITA DE LUCRU A CONDUCERII CJD

COMUNICAT DE PRESĂ

Vizitele de lucru în județ, pe agenda conducerii Consiliului Județean Dâmbovița

La doar câteva zile de la ultima vizită pe șantierele din județ, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a mers, din nou, astăzi, 12 mai 2020, în mai multe localități dâmbovițene (Morteni, Petrești și Șelaru), pentru a vedea cum decurg lucrările la obiectivele de investiții finanțate de Consiliul Județean Dâmbovița sau administrațiile locale.

Primul obiectiv vizat a fost „Covor bituminos pe DJ 702H, intersecție DJ 702F, Morteni”, prin care se urmărește așternerea unui covor asfaltic pe un sector de drum de 7,508 km. Lucrările realizate în cadrul acestui proiect, în valoare de 1.768.432,23 lei, se derulează în condiții bune și fac parte din contractul pe care președintele Consiliului Județean Dâmbovița l-a semnat în data de 29.04.2020, pentru realizarea a 42 km de covoare bituminoase pe drumurile județene (lotul 1).

Reamintim faptul că, tot în localitatea Morteni, Consiliul Județean Dâmbovița a finalizat în perioada 2018 – 2019 alte două proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere de interes județean, respectiv: „Modernizare DJ 702H, Morteni – limită județ Argeș”, pe un sector de drum în lungime de 3,696 km, proiect în valoare de 3.211.938,47 lei, și „Modernizare DJ 702J, Morteni – limită județ Argeș”, în valoare de 1.525.967,19 lei (cu lungimea de 1,507 km), acestea aflându-se în perioada de garanție. Investițiile amintite, care asigură legăturile rutiere atât în interiorul județului, cât și cu județul Argeș, sunt racordate prin proiectul de covor bituminos, ce a a făcut subiectul verificărilor de astăzi, la rețeaua județeană din partea de sud-vest a județului, în acest fel, asigurându-se condiții de circulație în siguranță și confort.

Președintele Alexandru Oprea și vicepreședinții Luciana Cristea și Alin Manole, alături de Vasile Dinu, directorul Direcției Generale de Infrastructură Locală din cadrul instituției, au continuat vizita în localitatea Șelaru pentru a vedea stadiul lucrărilor la obiectivul de investiții „Reabilitarea / modernizarea DJ 503, pe traseul limită județ Teleorman – Șelaru – Fierbinți, km 87+070 – km 95+532 și DJ 611, pe traseul Fierbinți – Vișina – Petrești, km 22+000 – km 41+694”, care cuprinde două sectoare de drum de 8,462 km și, respectiv, 19,694 km, ce vor fi, integral, modernizate. Mai mult, investiția prevede nu doar refacerea și asfaltarea drumului în sine, ci și realizarea unor podețe și a 10 amenajări pentru staționarea mijloacelor de transport în comun. Acesta este cel mai mare proiect derulat de către Consiliul Județean Dâmbovița, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și are o valoare de 47.168.360,17 lei. Execuția lucrărilor a demarat în luna februarie a anului în curs, durata de finalizare fiind de 24 de luni.

Tot în zona de sud-vest a județului, mai exact în comuna Petrești, Consiliul Județean Dâmbovița derulează în asociere cu UAT Petrești investiția „Covor asfaltic pe DJ 702G, sectorul Potlogeni Deal – Ionești, șanțuri dalate, podețe tubulare și accese la proprietăți”, în valoare de 2.863.189 lei. Lucrările, proiectate pentru o lungime de drum de 3,925 km, sunt într-o fază avansată de execuție.

În contextul încheierii procedurilor de achiziție și a semnării contractelor de finanțare pentru reabilitarea drumurilor județene, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița va continua vizitele de lucru pe șantierele din județ și va urmări ca lucrările contractate să se încadreze în graficele de execuție și termenii asumați de constructori.

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița