MUNTELE, UN „MEDICAMENT” NATURIST

La jumătatea lunii septembrie a anului 2015, am aniversat o vârstă rotundă (s-o spunem direct, 60 de ani) cucerind ultima tranșă (vârfurile Vânătarea lui Buteanu – 2507 m, respectiv Lespezi – 2517 m, Cornul Călțunului – 2505 m și Negoiu – 2535 m) din cele 14 vârfuri peste 2500 de metri din România încheind un program ambițios numit TOP 14-SENECTUTE.

Săptămână trecută, la aproape 65 de ani, am dus simbolurile Târgoviștei pe cel mai înalt vârf din România, Moldoveanu – 2544 m și, implicit, pe fratele lui, vârful Viștea Mare – 2527 m.

Și totuși, pentru a aniversa cum trebuie ziua mea de naștere (16 septembrie), am inventat o nouă provocare. Am găsit în zona Zărnești un mic aerodrom, am închiriat o avionetă (normal, cu pilot) și am survolat zone dragi mie: Brașov (unde am făcut facultatea), Râșnov (unde am avut proiectul de diplomă) și, în mod special, Bucegii. Imagini impresionante, cuvintele sunt de prisos.

Pentru mine, muntele a fost (și sigur va rămâne) un reper de istorie și geografie, un punct de evadare din tumultul orașului, un loc magic.

Proiectele externe vor continua, dar Bucegii vor fi mereu acasă”.

O sticlă de șampanie pentru ei, iar azi, o cupă pentru mine!

Nicolae POSTA, Președinte ACJP