NOI DISPOZIȚII LA NIVEL JUDEȚEAN! SE RECOMANDĂ SĂ NU IEȘIM FĂRĂ MASCĂ!

         De acum înainte acoperirea feței cu o mască sau orice tip de material textil a devenit măsură de protecție recomandată de autoritățile de la nivel județean, grație unei decizii adoptată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița astăzi, 8 aprilie. Cei care nu au reușit să-și achiziționeze mască de unică folosință din farmacii pot folosi măști realizate din material textil sau eșarfe ori fulare cu care să-și acopere nasul și gura. Măsura este cu atât mai necesară în spații comerciale sau în interiorul instituțiilor. Nu este pentru prima dată când omenirea se confruntă cu asemenea probleme, după cum putem observa și în fotografiile atașate acestui articol.Acum o sută de ani, în timpul gripei spaniole( 1918-1920) care a ucis 50 de milioane de cetățeni în întreaga lume, purtarea măștii era o măsură de protecție necesară!

„Precizăm că, în cursul zilei de astăzi a fost aprobată hotărârea CJSU nr. 15/08.04.2020, prin care se recomandă acoperirea feței (nas, gură) cu mască, inclusiv mască improvizată sau alte materiale de protecție, de unică folosință sau reutilizabile (eșarfe, fulare sau alte accesorii vestimentare), în timpul deplasării în afara locuinței sau a gospodăriei, a locuitorilor județului Dâmbovița, în vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a noului coronavirus (SARS-CoV-2).

Totodată, conform hotărârii, recomandarea se aplică și la intrarea în toate spațiile publice, spațiile comerciale, instituții publice, agenți economici și entități care derulează activitate cu publicul, farmacii, piețe agroalimentare și mijloace de transport public.

De asemenea, au fost repartizate județului nostru alte materiale de protecție: 3240 combinezoane de protecție și 51000 măști de protecție chirurgicale care, în cursul acestei zile urmează a fi primite și distribuite prin ISU “Basarab I” Dâmbovița, unităților beneficiare.

În această perioadă, ISU ”Basarab I” Dâmbovița execută misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, pentru spijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.

De la activarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (la sediul ISU ”Basarab I” Dâmbovița) au fost înregistrate 459 de apeluri la numărul de telefon mobil pus la dispoziție pentru persoane aflate în izolare/carantină sau șoferi de autocamioane transport marfă (TIR). Aceste apeluri sunt preluate de personalul din cadrul centrului, iar cererile solicitanților sunt rezolvate pe loc, dacă se solicită informații sau sunt redirecționate către autoritățile competente dacă se solicită bunuri sau servicii, în funcție de caz.

Alte date de interes public și măsuri adoptate la nivel județean vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA