ȘOFERI CARE CONDUC SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI! IATĂ REZULTATELE UNEI SINGURE ACȚIUNI DE CONTROL, ÎN DÂMBOVIȚA!

16 ȘOFERI CARE AU CONSUMAT BĂUTURI ALCOOLICE AU FOST DEPISTAȚI ÎN TRAFIC!

Pe parcursul acestei zile, 20 iunie, polițistii de la rutieră din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Dâmbovița au acționat, pe raza întregului județ, pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Activitățile sunt circumscrise acțiunii “Alchool&Drugs” și vizează creșterea gradului de siguranță din trafic, precum și prevenirea producerii unor accidente de circulație.

Astfel, polițiștii au constatat 4 infracțiuni la regimul rutier, fiind întocmite dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută de art. 336 din Codul Penal.

De asemenea, altor 12 conducatori auto le-au fost reținute permisele de conducere pentru 90 de zile, după ce au fost surprinși în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, având o alcoolemie cu o valoare sub limita de 0.40 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Polițiștii vor acționa și în zilele următoare pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, axându-se, în special, pe combaterea și sancționarea consumului de alcool și substanțe psihoactive.

Reamintim conducătorilor auto faptul că atunci când se urca la volan sub influența băuturilor alcoolice sau a alor substanțe, atât simțurile le sunt reduse, cât și capacitatea de concentrare și reacție, fiind un pericol pentru ei înșiși și pentru ceilalți participanți la trafic!