NUMĂRUL BOLNAVILOR DE CORONAVIRUS ÎN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA ESTE ÎN CREȘTERE! TÂRGOVIȘTEA ESTE LA ADĂPOST, DEOCAMDATĂ!

De la o zi la alta, apar noi cazuri de coronavirus și în județul Dâmbovița! Grupul de Comunicare Strategică a raportat pentru ziua de marți, 12 mai un număr de 152 de cazuri de infecție cu Covid -19 în județul nostru iar autoritățile din domeniul sănătății publice se așteaptă la o creștere și mai mare a numărului de cazuri după data de 15 mai. Teste efectuate astăzi sau ieri își așteaptă încă rezultatele care pot adăuga noi cazuri de îmbolnăvire între cele existente deja. 

În prezent, municipiul Târgoviște figurează pe lista bolnavilor de Covid -19 cu un singur caz, o asistentă medicală de la Spitalul de Boli Infecțioase. Din fericire, starea ei este bună, iar pentru faptul că locuia singură, autoritățile nu-și fac probleme că ar fi putut răspândi virusul. Acesta este primul caz de infecție Covid -19 în rândul personalului medical angajat în spitalele dâmbovițene.

Alte localități care se confruntă cu cazuri de îmbolnăvire cu Covid -19 sunt: Niculești, Răcari, Ludești, Găești, Titu, Răscăeți, Corbii Mari, Tărtășești, Produlești, Crevedia, Potlogi, Butimanu, Bucșani, Brezoaele, Odobești, Ciocănești și Cojasca, satul Fântânele. Tot marți, 12 mai s-a înregistrat decesul cu numărul 10, o persoană din satul Fântânele, comuna Cojasca.

Datele oficiale prezentate de Centrul Județean de Informare și Comunicare Publică Dâmbovița arată că “în cursul zilei de 11 mai, la nivelul județului Dâmbovița, au fost constituite 119 patrule ale Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, dintre care 59 mixte cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița, care au acționat pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale. Alături de polițiști și jandarmi, au acționat și 51 de militari din cadrul M.Ap.N și 120 de politiști locali. 

De asemenea, în cadrul acțiunilor, au fost desfășurate misiuni pentru introducerea în carantina a 22 de persoane sosite din zone de risc. Totodată, au fost efectuate 310 verificări ale persoanelor aflate în izolare la domiciliu.

Totodată, polițiștii din cadrul Poliției Găești au identificat pe raza orașului Găești o persoană care nu ar fi respectat măsura izolării la domiciliu, aceasta fiind sancționată contravențional și introdusă într-un centru de carantină pentru 14 zile.

În continuare, dispozitivul de ordine și siguranță publică va acționa pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului Coronavirus (COVID-19), dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel.

Astăzi, 12.05.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu: 184 persoane asimptomatice

  • se află în carantină instituționalizată: 205 persoane

  • persoane confirmate cu COVID-19, în total: 152 persoane

  • persoane vindecate : 59

  • persoane decedate de la debutul pandemiei: 9.

În ultimele 24 de ore, au fost executate misiuni/acțiuni de către reprezentanți ai ISU “Basarab I” Dâmbovița (19 misiuni) și ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița (8 misiuni) pentru transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru carantină, transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport. De asemenea, reprezentanți ai DSP Dâmbovița au executat 5 misiuni specifice privind recoltarea și transportul probelor recoltate precum și desfășurarea anchetelor epidemiologice.”

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA