O ALTFEL de întâlnire a jandarmilor dâmbovițeni cu elevii 

Elevii a două școli gimnaziale din localitățile Titu și I.L. Caragiale, au avut parte astăzi, 30 martie a.c., de o zi ALTFEL în compania jandarmilor dâmbovițeni. 

În cadrul activităților preventiv-educative jandarmii au fost adus în atenţia elevilor aspecte de interes cu privire la misiunile executate pentru siguranța cetățenilor, precum și informații referitoare la prevenirea violenţei și a absenteismului în mediul şcolar. 

Elevii au vizitat și atelierele de prezentare ale jandarmilor, unde au fost expuse mijloacele auto și alte materiale folosite pe timpul misiunilor. Alături de colegii noștri s-a aflat și câinele de serviciu – Codi, care i-a cucerit pe cei prezenți prin executarea unor exerciții de disciplină.

Aceste întâlniri cu elevii urmăresc în special reducerea violenţei şcolare, pregătirea elevilor în legătură cu evitarea unor fapte care pot fi săvârșite în școli sau în legătură cu școala, precum şi încurajarea dialogului în vederea identificării principalelor probleme cu care se confruntă aceștia, atât la școală, cât și acasă.

Informare, Relații Publice şi cu Publicul