„O ROMÂNIE FĂRĂ HOȚIE” ȘI ÎN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA!

Dacian Cioloș, copreședintele Alianței USR PLUS, liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European și propunerea USR PLUS pentru funcția de prim-ministru în viitoarea guvernare, a susținut vineri, 20 noiembrie, o conferință de presă la Târgoviște, orașul reședință din singurul județ din România unde sloganul „O ROMÂNIE FĂRĂ HOȚIE” a fost interzis de Biroul Electoral de Circumscripție Dâmbovița la solicitarea PSD. Decizia a fost contestată de USR PLUS la Biroul Electoral Central, care a stabilit că mesajul nu poate fi perceput ca unul defăimător, cum au invocat reprezentanții PSD, ci mai degrabă ca pe un îndemn la respectarea legii.

O Românie fără hoție” – ca să fie foarte clar aici, la Târgoviște, în județul Dâmbovița. E o realitate de la care trebuie să pornim dacă vrem să construim o Românie prosperă, da o Românie fără hoție și oamenii cinstiți și competenți n-au de ce să se simtă nici defăimați, nici, eu știu, lipsiți de drepturi, pentru că trebuie să recunoaștem o realitate, trebuie să recunoaștem că România are nevoie de o schimbare, și cred că cel mai bun semnal că România are nevoie de o schimbare este exact ce s-a întâmplat aici, în Dâmbovița, unde politicieni s-au plâns că ei se simt afectați de acest mesaj. Pentru că n-am acuzat pe nimeni de nimic, nu e treaba noastră, asta e treaba justiției să o facă. Hoții – justiția trebuie să-i judece, dar hoția ca atitudine trebuie să o infirmăm și lipsa hoției trebuie să fie momentul de început a unei schimbări în România pe care noi vrem să o aducem. Pentru că asta e singura modalitate de a începe să investim cu adevărat eficient în sănătate, în educație, în economia din România. Doar după ce eliminăm hoția ca atitudine și risipa, abia de acolo încolo putem vorbi de investiții eficiente din banii noștri, din banii contribuabililor. Pentru că, iată, cei 30 de ani de hoție și de nepăsare se văd astăzi în sănătate, se văd în educație, se văd în administrația publică, se văd în lipsa încrederii cetățenilor în stat și în capacitatea statului condus de astfel de politicieni de a le rezolva problemele, și iată, se văd inclusiv în reacțiile unora care se simt defăimați atunci când vorbim de un lucru care, nu știu, eu am învățat de a bunicii mei că e de bun simț să nu furi. (…) La noi se fură de la tezele de doctorat până la ultimul colț de stradă. (…) Avem nevoie, în primul rând de o schimbare de mentalitate, de o schimbare a modului de guvernare.”

Dacian Cioloș a expus principalele prevederi din Planul de Guvernare propus de USR PLUS.

Criza COVID nu face decât să acutizeze crizele prin care am trecut. Trebuie să pornim de la recâștigarea încrederii cetățenilor față de cei aleși să îi conducă. USR PLUS e singura forță politică credibilă din România în acest moment, singura forță capabilă să facă schimbările de care este nevoie. Obiectivul nostru este să intrăm la guvernare cu oameni noi, cu o viziune modernă, ancorați în realitățile societății noastre.

Venim în fața dumneavoastră cu 40 de angajamente cu care vrem să intrăm la guvernare.

Fără penali în funcții publice (vom introduce acest obiectiv în Constituție),

  • Eliminarea privilegiilor politicienilor (eliminarea pensiilor speciale și a imunității parlamentare inutile),
  • Reforma statului (reducerea numărului de autorități și instituții folosite până acum cu rol de sinecuri),
  • Scoaterea nepotismului și a politizării din sistemul sanitar și din sistemul de învățământ. Vom susține măsurile împotriva pandemiei, aplicate coerent. Avem nevoie de o strategie națională de testare. Predictibilitate și stabilitate în numirea managerilor de spitale. Plan de investiții în spitale de 1 miliard de euro în următorii 4 ani (în mare parte din fonduri europene). Finalizarea spitalelor regionale, construirea de spitale noi,
  • Depolitizarea administrației publice,
  • Plan de investiții în infrastructură și în mediu. Vom continua planul de eliminare a furtului din pădurile României.

Daniel Blaga, candidat USR PLUS la Camera Deputaților și președintele PLUS din Dâmbovița:

Alianța USR PLUS are deja reprezentanți în Parlamentul European, reprezentanți în consilii locale, consilii județene și în primării. Pentru a închide cercul și pentru a ne pune în aplicare programul de țară și programul de guvernare avem nevoie de o reprezentare cât mai mare în Parlamentul României. Suntem într-o perioadă extrem de complicată, în care legile și proiectele trebuie realizate cu mult profesionalism, cu multă empatie, și cel mai important, cu foarte mare responsabilitate. De douăzeci de ani îmi desfășor activitatea în mediul privat, în domeniul IT, și în acest timp am văzut cum se sifonează banii publici, banii noștri până la urmă, prin diverse proiecte IT și aș aminti de Dosarele Microsoft sau de faimosul program de la Casa Națională de Asigurări Sănătate. Am înțeles că fără o implicare în politică nu voi putea să trăiesc în România pe care mi-o doresc. O Românie fără hoție nu este doar un slogan, o Românie fără hoție înseamnă: fără penali în funcții publice, fără pensii speciale, fără privilegii pentru politicieni. O Românie fără hoție înseamnă o reformă a admnistrației pe baza competenței, profesionalismului și onestității.”

Andra Fermuș, candidată la Camera Deputaților

Candidez la Camera Deputaților pentru ca fiecare copil să poate merge la grădiniță și la școală și pentru ca orice copil să primească cel puțin o masă caldă pe zi. România are cea mai mare rată a sărăciei persistente din Uniunea Europeană și tot pe primul loc se află în ceea ce privește mortalitatea infantilă. Procentul cel mai mare de decese la copiii sub un an se întâlnește la mamele fără educație sau la cele care au terminat doar școala primară. Mai mult, o treime din aceste mame nu au mers la niciuncontrol prenatal și o altă treime au mers doar de câteva ori la medic în timpul sarcinii. Știți cum se naște în România? Știți cum se moare în România? Candidez la Camera Deputaților pentru că fiecare femeie merită un tratament decent la naștere și în timpul sarcinii, pentru că fiecare bebeluș merită să vină pe lume în siguranță. Candidez pentru că ajunge cu generațiile de sacrificiu. Candidez pentru că m-am săturat de șpaga din spitalele murdare, de instituțiile pline de amante, nași, fini, unchi, mătuși, candidez pentru că ajunge cu hoția, cu aroganța, incompetența, ajunge cu politica pumnului în gură, ajunge cu pesniile nesimțite și cu beneficiile pe care și le tot acordă acești vechi politicieni. Candidez pentru că hoția lor înseamnă sărăcia noastră. Începem revoluția bunei guvernări!”

Dragoș Popescu, secretar general al filialei Plus Dâmbovița, candidat la Senatul României:

În ianuarie 2019 am simțit nevoia acută de a mă implica în viața politică, odată cu înființarea partidului PLUS de către Dacian pentru că am fost împins în această direcție de constatarea faptului că destinul fiecăruia dintre noi este controlat de aceiași oameni politici care ne conduc, prin alternanță de 30 de ani. Candidatura la funcția de senator a rezultat din convingerea că doar printr-o implicare totală a fiecăruia dintre noi putem realiza o adevărată schimbare a clasei politice. Prin votul colegilor din alianța USR PLUS Dâmbovița am fost desemnat să deschid această listă la Senat. Ce înseamnă pentru mine o Românie fără hoție? Nu este, evident, doar un slogan, așa cum au spus și colegii mei, este un deziderat al majorității cetățenilor din această țară, doar că pentru unii dintre ei pare foarte greu de atins. Fiecare dintre noi cred că am întâlnit de multe ori o formă de hoție, fie că este vorba despre școala copiilor noștri, fie că este vorba despre sistemul medical la care trebuie să apelăm sau este vorba de simplul contact cu administrația publică. Sunt suficienți oameni bine pregătiți în toate domeniile, dar care sunt dați la o parte de sistem, de influența politică sau pur și simplu ei renunță. În școli politizarea a ajuns la un nivel foarte ridicat prin extinderea controlului și prin numirea directorilor pe baze aproape exclusiv politice. Inspectoratele Școlare sunt principala sursă de influență politică în sistemul de educație și de aceea noi, USR PLUS, vom depolitiza învățământul preuniversitar prin aducerea elevului în centrul sistemului, prin desființarea inspectoratelor școlare, prin concursuri prin ocuparea posturilor de directori în școli.”

Dumitru Lupescu, fost președinte USR Dâmbovița, candidat la Camera Deputaților

Am venit în 2017, eram singurul userist din județ, n-aveam sediu că domnul Țuțuianu mi-a spus că n-avea nicio cameră să-mi dea în tot județul, am pornit de la zero, la ora actuală, împreună cu colegii suntem peste o mie de persoane în Dâmbovița împreună cu colegii de la PLUS, deci am creat ceva, am dat un start activității de partid, am dat un start în a arăta lumii ceea ce dorim noi să facem și am dat singuri exemplul personal. Noi nu am făcut până acum politică, eu nu am făcut politică până în 2016, dar a sta deoparte nu mă caracterizează și nici pe noi, USR, nici pe cei de la PLUS nu i-a caracterizat statul deoparte. Faptul că am hotărât să candidez din nou la Camera Deputaților este aceea de a continua activitatea desfășurată în ce patru ani în Parlamentul României de a pune umărul la crearea unor proiecte de legi și a unor legi care să intre în vigoare și să aducă un plus vieții cetățenilor. (…) Nu pot să-mi reproșez nimic că aș fi votat ceva contrar, ceva viciat, ceva nelalocul lui. De aceea zic că împreunp cu experiența mea, cu elanul colegilor care nu au mai făcut până acum politică la nivel înalt, le putem îmbina și putem ca numele de județ Dâmbovița să fie și în plan politic la înălțimea a ceea ce este Dâmbovița ca atare în viața României.”

Material realizat de SC COLUMNA FILM STUDIO SRL la comanda PLUS, filiala Dâmbovița, cod mandatar 11200033.