OPT BĂRBAȚI REȚINUȚI ÎN DOAR 24 DE ORE PENTRU SCANDALURI, BĂTĂI ȘI CONDUCEREA UNEI MAȘINI FĂRĂ PERMIS

În ultimele 24 de ore, opt bărbați au fost reținuți de polițiști pentru săvârșirea unor infracțiuni

La data de 20 martie a.c., în urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moreni, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Moreni, față de șase bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 48 de ani, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

În urma investigațiilor efectuate s-a stabilit că, în noaptea de 11 spre 12 martie a.c., în jurul orei 01:45, în timp ce se aflau în localitatea Valea Lungă-Ogrea, pe fondul unui conflict spontan, cei în cauză s-ar fi agresat reciproc, iar prin faptele acestora ar fi tulburat ordinea și liniștea publică în comunitate.

În urma agresiunii, trei dintre bărbați au fost răniți.

Pe parcursul acestei zile, bănuiții vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Moreni pentru dispunerea unor măsuri preventive.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz.

La data de 20 martie a.c., în jurul orei 22:20, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște-Biroul Rutier, în timp ce se aflau pe bd. I.C. Brătianu, au efectuat semnal pentru oprirea unui autoturism.

Conducătorul auto nu ar fi oprit la semnalul polițiștilor, și-ar fi continuat deplasarea, ar fi pătruns fără drept în curtea unui imobil, unde a fost depistat de polițiști, fiind identificat în persoana unui bărbat de 37 de ani, din Prahova.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta avea permisul de conducere anulat.

Cel în cauză a refuzat testarea cu aparatul etilotest și prelevarea de probe biologice de la o unitate medicală.

De asemenea, în urma probatoriului administrat a reieșit faptul că bărbatul, în vârstă de 37 de ani, ar fi încredințat autoturismul pentru a fi condus, din municipiul Câmpina până în municipiul Târgoviște, unui bărbat de 23 de ani, care nu posedă permis de conducere.

Față de cei doi bărbați a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca aceștia să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz, pentru săvârșirea infracțiunilor refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis i-a fost retras sau anulat, încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, violare de domiciliu și distrugere.

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.