ORA PĂMÂNTULUI! STINGEȚI LUMINA!

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor se alătură insituțiilor care vor stinge lumina sâmbătă, 27 martie 2021, de la ora 20:30 până la 21:30, cu ocazia Orei Pământului.
#Connect2Earth – Să ne unim forțele pentru a opri degradarea naturii! Protejăm natura, deoarece este aliatul nostru împotriva crizei climatice și este vitală pentru supraviețuirea, bunăstarea și fericirea noastră” – este îndemnul organizatorului pentru acest an.
Ora Pământului a început în 2007, ca un eveniment simbolic, când echipa WWF Australia a încercat să răspundă la o întrebare simplă: cum îi putem determina pe oameni să conştientizeze una din cele mai mari ameninţări actuale – schimbările climatice?
Gestul de a stinge lumina s-a dovedit pe cât de simplu, pe atât de puternic. Ora Pământului a devenit una dintre cele mai mari mișcări pentru mediu.
În 2008, 50 de milioane de oameni au participat la Earth Hour. În 2010, 4.500 de orașe din 128 de ţări au participat la Earth Hour, campania devenind, astfel, cea mai mare acţiune de mediu din toate timpurile. În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a depășit 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, din peste 180 de ţări.