ORAȘUL TITU, DEZVOLTARE FĂRĂ PRECEDENT ÎN ULTIMII 8 ANI CU PRIMARUL TRAIAN NICULAE!

  • Orașul Titu a cunoscut, în ultimii 8 ani o dezvoltare fără precedent, cei care se reîntorc aici după ani petrecuți departe se bucură că orașul lor a devenit cu adevărat european.

  • De la faptul ca Titu este primul oraș din țară care a terminat de reabilitat termic toate blocurile construite înainte de 1990, iar acum se reabilitează termic și ANL-urile construite până în anul 2005, la faptul că orașul este puternic industrializat, cu oferte de mii de locuri de muncă pentru cei din oraș și din zonele limitrofe, putem spune că orașul Titu a devenit un model de dezvoltare și prosperitate pentru orașele dâmbovițene.

  • Am vizitat orașul Titu și am văzut o parte dintre investițiile finalizate în ultimii ani. Titu este unul din putinele orașe dâmbovițene care a construit și alocat locuințe ANL pentru tineri, au fost construite străzi de la zero, cum s-a întâmplat în cartierul Titu Nou, au fost construite și date în folosință o grădiniță cu program prelungit, o sală de sport, un centru de zi pentru copiii aflați în situații de risc, au fost construite trotuare și piste de biciclete pe str. Gării, trotuare pe str. Pictor Nicolae Grigorescu și str. Cuza Vodă (Titu Targ), au fost asfaltate drumuri agricole în Hagioaica, au fost modernizate și reabilitate străzile din Sălcuța, inclusiv zona Cămine, Aleea Terra, str. Mihai Viteazu, a fost asfaltat DC 42 Sălcuța – Boteni și drumul pe lângă calea ferată Titu-Hagioaica, a fost modernizată Grădinița Fusea și multe locuri și spații de joacă pentru copii, au fost executate extinderi de apă, gaze și canal în tot orașul Titu, au fost reabilitate toate subsolurile blocurilor, au fost achiziționate utilaje moderne pentru gospodărirea orașului. O realizare inedită și extrem de bine primită de locuitori este aceea a construirii a 5 fântâni arteziene în orașul Titu, inclusive în satele aparținătoare, de unde oamenii își procură apă potabilă gratis, de cea mai bună calitate. Acum au început lucrările de reabilitare străzi și sistem de ape pluviale în zonele Titu Târg și Plopu, în cadrul unui proiect European care cuprinde și construirea unei creșe în orașul Titu și reabilitarea termică a Centrului de Tineret.
  • Am stat de vorbă cu primarul orașului Titu, dl. Niculae Traian, care ne-a transmis că a preluat primăria Titu cu datorii în valoare de 18 milioane de lei, iar acum a ajuns sa aibă excedent an de an, iar în ultimul an de mandat, a accesat fonduri europene record pentru orașul Titu, în valoare de aproximativ 80.000.000 lei (16,5 milioane de euro). Unele au demarat deja, cum este cel menționat de la Plopu și Titu Târg, iar altele vor demara în perioada următoare, cum este amenajarea unui nou parc de 3 hectare, modernizarea celor 2 licee din oraș și a Școlii Generale “Pictor Nicolae Grigorescu”, reabilitarea străzilor și a rețelei de evacuare a apelor pluviale din Fusea, Hagioaica și Mihai Viteazu, construirea de locuințe sociale și a unui centru cultural multifuncțional. De asemenea, a fost întocmit studiu de fezabilitate pentru reabilitare străzi din zona Atârnați, pentru care se caută sursa de finanțare începând cu anul viitor.

  • O alta veste foarte bună pentru locuitorii orașului Titu este aceea că, în urma demersurilor întreprinse de domnul primar la DSP Dâmbovița, Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Sănătății, a fost obținut avizul de principiu pentru înființarea unui spital nou în orașul Titu, care se va construi cu fonduri europene, în zona cartierului Titu Nou, pe un teren de 20.000 de metri pătrați, obținut de Primăria Titu prin donație de la domnul primar Traian Niculae.

  • De asemenea, am stat de vorba si cu câtiva locuitori din diferite zone ale orașului, care ne-au transmis opiniile lor în legătură cu orașul Titu și cu actualul primar, Traian Niculae, toți cei intervievați fiind de părere că este Traian Niculae este un primar foarte bun.