ORCHESTRA SIMFONICĂ „ANDANTE” VĂ INVITĂ LA UN CONCERT DE MUZICĂ BAROCĂ

Orchestra Simfonică de Tineret „Andante”, înființată în anul 2013 la inițiativa violonistului Ciprian Râvnic din dorința de a oferi tinerilor muzicieni talentați ocazia de a cânta într-o orchestră simfonică alături de muzicieni profesioniști, este un important program educațional dedicat muzicii clasice.

Formată din elevi, studenți ai Universităților de Muzică din țară (București, Cluj, Timișoara, Brașov) și profesori, orchestra se află, începând cu acest an, într-un parteneriat cu Colegiul Național de Artă „Carmen Sylva” din Ploiești.

Orchestra Simfonică de Tineret „Andante” va susține, în seara de 13 august 2020, orele 19.00, la Teatrul de vară „Tony Bulandra” din Parcul Chindia din Târgoviște, „Concert de muzică barocă” – al doilea eveniment muzical din seria celor 10 de acest fel.

Orchestra îl va avea ca dirijor pe muzicianul Liviu Săvuța, prim cornist al Operei brașovene, cadru asociat al Facultății de muzică din Brașov și profesor la Colegiul de Artă „Carmen Sylva” din Ploiești, iar ca soliști pe violonistul Ionuț Bugnar Moldovan (membru permanent al Filarmonicii de Stat), violista Theodora Groșanu (instrumentist la „Filarmonica de Stat” din Arad) și fagotista Andreea Ilie (studentă la Conservatorul din Amsterdam, la clasa profesorului Helma van den Brink).

Programul serii va fi alcătuit din lucrări celebre aparținând epocii barocului: „Largo” din Opera Xerxes – George Frideric Haendel, Concertul pentru fagot și orchestră de coarde în la minor – Antonio Vivaldi, Concertul pentru violă și orchestră în sol major – Georg Philipp Telemann, Concertul pentru vioară și orchestră în mi major – Johann Sebastian Bach.

Mulțumiri celor care ne susțin în acest demers: Primăriei Municipiului Târgoviște, Teatrul „Tony Bulandra”, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, Complexului Muzeal Curtea Domnească, Liceului de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște, Colegiului Național de Artă „Carmen Sylva” din Ploiești și nu în ultimul rând presei locale.

                                                                               Redactat de prof. Ioana Hrior