Orchestra Simfonică de Tineret „Andante” vă invită la o Seară Mozart de Sf. Andrei

Asociația SonoArt are deosebita plăcere de a vă invita Miercuri, 30 noiembrie 2022, începând cu orele 17:00, la Cinematograful Independența din Târgoviște, la al treilea concert al Orchestrei Simfonice de Tineret Andante din cadrul proiectului Rondul de seară – stagiunea 2022.

În program veți asculta Concertul nr. 3 în Re Major pentru pian și orchestră, K. 40, Concertul nr. 26 în Re Major pentru pian și orchestră, K. 537 și Simfonia nr. 29 în La Major de Wolfgang Amadeus Mozart.

Acest proiect reunește cei mai buni elevi, tineri muzicieni din Târgoviște și din țară pentru o experiență artistică inedită care are ca scop atingerea unui înalt nivel de performanță în orașul Târgoviște. Orchestra Simfonică de Tineret Andante își continuă traiectoria în lumea muzicii de calitate, fiind un ansamblu educat în spirit profesionist.

La pupitrul dirijoral se va afla Alexandru Ilie, dirijor permanent al Operei Comice pentru Copii și al Teatrului de Opereta și Musical „Ion Dacian” din Bucuresti. Absolvent al Universității Naționale de Muzică din București la clasa Maestrului Petru ANDRIESEI (licență) și Horia ANDREESCU (master), Alexandru Ilie a participat la numeroase concursuri de specialitate, dintre care amintim: Bursa „Dorel Paşcu”, Concursul Internaţional “Jeunesses Musicales”, Concursul Național de Dirijat „Ionel Perlea”, Concursul Internațional de Dirijat BMI și Concursul Internațional de Dirijat „Felix Mendelssohn”.

Având o vastă experiență, în ciuda vârstei, Alexandru ILIE colaborează, în calitate de dirijor, cu orchestre din întreaga țară: Filarmonica Oltenia – Craiova, Filarmonica Piteşti, Filarmonica Ploieşti, Camerata Regală, Orchestra Operei Braşov, Filarmonica “Transilvania” – Cluj, Filarmonica Banatului – Timişoara, Filarmonica “Ion Dumitrescu” – Rm. Vâlcea, Filarmonica Oradea, Filarmonica Bacău, Filarmonica Satu-Mare, Opera Română Craiova, Filarmonica Muntenia – Târgoviște, Concertino – Cluj, Orchestra Simfonică București, Philarmonia Elite București, Orchestra Naționalș Electrecord, Orchestra Națională de Tineret a Moldovei, Orchestra Română de Tineret.

Sebastian Dinu a debutat ca pianist concertist în deschiderea Concursului de Interpretare

W. A. Mozart”, ediția XXV din data de 27 mai 2022, la vârsta de 11 ani, interpretând Concertul nr. 3 în Re Major pentru pian și orchestră, K. 40. Aceeași vârstă a avut-o și compozitorul când a compus acest concert.

În prezent, Sebastian Dinu este elevul Liceului de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște, în cadrul căruia studiază pianul sub competenta îndrumare a doamnei profeso Ana-Maria Sălișteanu. A început studiul pianului la vârsta de 3 ani, iar pe parcurs a câștigat numeroase premii la concursuri naționale și internaționale, dintre care amintim: Concursul Internațional „Pro Piano-România”, Concursul Național „Victor Giuleanu”, Concursul Național de Interpretare „W.A. Mozart”, „Medici International Music Competition” și „Città di San Donà di Pave”.

Sarah – Alexandra Nidelcu a început studiul pianului la vârsta de 6 ani, la Școala Gimnazială de Arte “Victor Karpis” din Giurgiu, la clasa prof. Mariana Dumitrescu. A absolvit Colegiul Național de Arte “Dinu Lipatti” din București, la clasa prof. dr. Adriana Bocăneanu. A urmat apoi cursurile de licență și master la Universitatea Națională de Muzică din București, la clasa prof. univ. dr. Dana Borșan. A beneficiat de bursa Erasmus+ în cadrul Academiei Regale de Muzică din Dublin, Irlanda, la clasa prof. Anthony Byrne.

A obținut numeroase premii naționale și internaționale, a susținut recitaluri și concerte atât ca solist, cât și ca membră în orchestre, a participat la masterclass-uri cu profesori renumiți precum John O’Connor și Aaron Shorr.

În prezent este profesor de pian la Școala Gimnazială de Arte „Iosif Sava” din București și colaborator al Orchestrei Simfonice de Tineret Andante din anul 2016.

Asociația SonoArt este reprezentată prin Irina Mareș, președinta asociației, Ioana-Andreea Mihai-Hrior și Ciprian-Andrei Râvnic, aceștia din urmă fiind și profesori ai Liceului de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște.

Adresăm mulțumiri Primăriei Municipiului Târgoviște, Teatrului Tony Bulandra, Cinematografului Independența, Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploiești, Liceului de Arte „Bălașa Doamna”, Operei Comice pentru Copii din București, părinților și elevilor implicați în proiect, și nu în ultimul rând, presei locale care a susținut întotdeauna acest proiect.