PĂDUREA DIN MOROENI DISPARE! POLIȚIA SPUNE CĂ ARBORII AU CĂZUT ÎN MOD NATURAL!

Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița a transmis astăzi un comunicat de presă în care informează publicul despre o acțiune de control desfășurată ieri, 9 aprilie, la Moroeni pentru a verifica modul în care ocolul silvic care acționează în aceatsă zonă exploatează pădurea. Nu se specifică în document dacă acțiunea a avut loc urmare a unor sesizări venite din partea cetățenilor, însă cu siguranță polițiștii dâmbovițeni au observat mesajele transmise pe rețelele de socializare referitoare la tăierile masive din pădurile din zona Moroeni.

Sursa foto: Pagina de FB Moroeni

La fața locului, după cum vedem într-una dintre fotografiile transmise de Biroul de Presă al IPJ Dâmbovița sunt sute de arbori căzuți la pământ. Calitatea fotografiei nu ne lasă să apreciem dacă acești arbori sunt tăiați sau au căzut în mod natural.

Celelalte fotografii puse la dispoziție de IPJ Dâmbovița arată ceea ce văd și cetățenii din zonă și reclamă de multă vreme: mașini de mare tonaj încărcate cu lemne.

Iar după toate acestea, rezoluția finală a oamenilor legii privind defrișările masive din zona Moroeni este aceea că arborii au căzut în mod natural iar pentru mașinile care transportă lemne nu s-au constatat neregul! Redăm integral comunicatul transmis de Biroul de presă al IPJ Dâmbovița.

„Acţiune a polițiştilor pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice

La data de 9 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, în colaborare cu polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fieni și reprezentanții Gărzii Forestiere Dâmbovița, au acționat pentru depistarea şi sancţionarea ilegalităţilor din domeniul silviculturii.

Activitățile desfășurate au constat în verificarea modului în care un ocol silvic exploatează materialul lemnos pe raza localității Moroeni. S-a stabilit că exploatarea respectiva vizează doar arborii rupți ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile, iar la autovehiculele verificate, care transportau material lemnos din zona respectivă, nu au fost constatate nereguli.

Totodată, în perioada următoare, polițiștii vor continua să acționeze pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul silviculturii, cât și pentru sancționarea celor care încalcă prevederile legale în vigoare.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.”

Astăzi, ministrul Mediului, Costel Alexe a ținut o conferință de presă în județul Iași, într-o zonă unde de asemenea cetățenii acuză de multă vreme exploatarea irațională a pădurii lor. Îl așteptăm pe domnul ministru și la Moroeni!

scris de, Iulia Ghercă