PARCUL DE LA U.M. GARĂ VA FI FINALIZAT VARA ACEASTA!

Zona care a aparținut fostei Unități Militare de la Gară va găzdui, printre altele și un parc amenajat de Primăria Municipiului Târgoviște cu bani europeni. Valoarea totală a proiectului este de peste 7 milioane de lei, iar lucrările se vor încheia vara aceasta, susține primarul Cristian Stan.

„???Continua lucrarile de amenajare a noului parc din zona UM Gara, de langa viitorul complex comercial (mall).

? Astfel, pe o suprafata de 16.481 mp, se construieste un parc public de agrement, investitie care, in afara amenajarii unei suprafete de peste 14.000 mp. ca si spatiu verde, presupune construirea in plus a unei piatete si a unei fantani arteziene, a unui loc de joaca, a unei zone de fitness, a unei biblioteci in aer liber, dar si amenajarea aleilor pietonale si a pistelor pentru biciclete.

? Spatiul verde cuprinde zone cu vegetatie bogata si peluze ce pot fi folosite ca locuri de picnic. Se vor planta aproximativ 500 de arbori si arbusti din specii rasinoase si foioase si se vor amenaja zone cu flori. Va exista si un sistem automat de irigatii. Iluminatul ambiental se va realiza cu stalpi de iluminat si corpuri LED, iar iluminatul decorativ va presupune bolarzi si proiectoare.
Vor fi amplasate cismele si toalete.

? De asemenea, parcul va fi dotat cu banci, cosuri de gunoi, rastele si o statie de biciclete.

? Valoarea investitiei este de 7.080.721,49 lei, inclusiv TVA, sursa de finantarea este asigurata prin Programul Operational Regional 2014-2020, iar lucrarile vor fi finalizate in aceasta vara!

? In paralel, Consiliul Judetean Dambovita a finalizat reteaua de canalizare, executia drumului de legatura dintre Bulevardul Regele Carol I si strada Petru Cercel si a demarat lucrarile la sensul giratoriu de la intersectia noului drum cu Bulevardul Regele Carol I.

? Tot in zona, in cadrul unei investitii aflate deja in faza de licitatie, Primaria Targoviste va asigura un acces facil dinspre bulevardul I.C. Bratianu, prin largirea strazii Neagoe Basarab, va crea o noua artera de acces in Aleea Trandafirilor dinspre cartierul CFR si vor fi realizate locuinte ANL.”