PENTRU CĂ A PLOUAT, COMUNA DRAGODANA ARE APĂ TOATĂ ZIUA! MÂINE, NU SE ȘTIE! IATĂ CE SPUNE COMPANIA DE APĂ!

Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița a transmis astăzi un comunicat de presă ca răspuns la solicitările trimise de primarul comunei Dragodana, Gheorghe Sandu referitor la problemele cu apa. Vă reamintim că în această localitate cetățenii au protestat sâmbătă, 16 mai, în plină pandemie, nemulțumiți de faptul că primeau apă cu cisterna sau deloc. Răspunsul Companiei de Apă vine nu ca urmare a protestului, iar aceasta demonstrează modul în care își desconsideră abonații, răspunsul vine numai pentru că primarul a adresat anumite solicitări în scris. Trecând peste acest amănunt le dăm vestea bună locuitorilor comunei Dragodana că astăzi vor avea apă pe parcursul întregii zile, dar numai pentru că a plouat! Între timp, Compania de Apă așteaptă ca o firmă specializată să deznisipeze forajul 5. Nu știm când se va încheia operațiunea aceasta, nici ce se va întâmpla cu apa în zilele următoare. Redăm integral comunicatul:

„Referitor la solicitările din data de 16.05.2020, ale d-lui Gheorghe Sandu, primar al comunei Dragodana, prin care îşi exprimă nemulţumirea în legatură cu furnizarea apei potabile din ultima perioadă, facem urmatoarele precizări:

  • în prezent, ne confruntam cu o reducere constantă a debitelor de apă ale sursei, cauzată de secetă, fenomen natural pe care nu îl putem preveni şi nici stopa;

  • sunt probleme la forajul 5 din cauza nisipării şi blocării unei pompe în interiorul acestuia;

  • la această oră se execută operaţiuni de deznisipare ale forajului de catre o firmă abilitată în acest sens;

  • astăzi, 18.05.2020, datorită faptului că au existat evenimente meteo favorabile apariţiei ploilor, apa este furnizată locuitorilor pe tot parcursul zilei (24 ore);

  • de asemenea, irigarea terenurilor şi gradinilor a fost efectuată natural, şi nu s-au mai făcut irigatii din reţeaua de apă.

Conform Ordinului 88/2007 pentru aprobarea Regulamentului – cadru al serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare, articolele 5 şi 222, pentru a preveni o funcţionare defectuoasă a serviciului de alimentare cu apă, deoarece încă ne aflăm într-o perioadă de reducere a debitelor de apă cauzată de secetă, utilizaţi apa numai în scopul satisfacerii cu prioritate a nevoilor gospodăreşti, respectiv numai în scop potabil şi menajer.

Vă mulţumim pentru întelegere şi sprijin şi vă asigurăm de întreaga noastră implicare în gestionarea situaţiei apărute!

BIROUL DE PRESĂ AL COMPANIEI DE APĂ TÂRGOVIŞTE DÂMBOVIŢA”