PERCHEZIȚII DOMICILIARE LA PERSOANE BĂNUITE DE ÎNȘELĂCIUNE, FALS, UZ DE FALS ȘI FALS ÎN DECLARAȚII

La data de 22 februarie a.c., în intervalul orar 12:00-17:00, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat, pe raza întregului județ, pentru a determina conducătorii de autovehicule să conștientizeze importanța și necesitatea respectării prevederilor legale care reglementează circulația pe drumurile publice.

Obiectivul acțiunii a vizat reducerea gradului de victimizare prin accidente rutiere produse pe fondul nerespectării regulilor privind utilizarea centurii de siguranță, desfășurării unor activități care ar putea distrage atenția în timpul condusului, consumului de substanțe interzise sau alcool, nerespectării regimului de viteză ori pe fondul abaterilor comise de bicicliști și pietoni.

În cadrul acțiunii, pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 526 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 162.000 de lei, și au constatat 12 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Din totalul sancțiunilor, 141 au fost pentru neportul centurii de siguranță, 83 au fost pentru viteză excesivă, 61 pentru utilizarea necorespunzătoare a telefonului mobil, 30 pentru lipsa documentelor și 42 pentru defecțiuni tehnice.

Alte 83 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de circulaţie de către pietoni sau bicicliști.

Totodată, polițiștii au retras 20 de certificate de înmatriculare și au reținut 16 permise de conducere, dintre care 6 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 4 pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire, 2 pentru consumul de alcool, 2 pentru neacordare prioritate de trecere pietoni și unul pentru comportament agresiv în trafic.
Față de cei doi administratori ai societăților comerciale, respectiv doi bărbați de 64 și 53 de ani, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Cei în cauză sunt cercetați în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații.