PERCHEZIȚII ÎN JUDEȚELE DÂMBOVIȚA, ILFOV ȘI ÎN BUCUREȘTI ÎNTR-UN DOSAR CARE VIZEAZĂ DEZVOLTATORI IMOBILIARI ȘI ANGAJAȚII UNOR INSTITUȚII

Poliţiştii din București au pus în executare, luni, zece mandate de percheziţie domiciliară în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Dâmboviţa, la adresele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi abuz în serviciu.

Astfel, zece percheziții sunt în desfășurare în București și cele două județe după ce angajaţi din cadrul unor instituţii ar fi fost determinaţi să admită înscrierea dreptului de proprietate asupra unui imobil neconform cu autorizaţia de construire. Dezvoltatorul imobiliar ar fi construit ilegal încă un etaj la un bloc și 12  persoane bănuite de săvârşirea acestor infracțiuni.

“La data de 10 aprilie 2023 polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 2 au pus în executare 10 mandate de percheziție domiciliară în București, cât și în județele Ilfov și Dâmbovița, la adresele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și abuz în serviciu.

În fapt, la data de 16 noiembrie 2020, comisia de recepție formată din beneficiarul unui imobil nou construit și reprezentanți ai unor instituții publice ar fi semnat procesul verbal de recepție la terminarea unor lucrări, prin care se atestă în fals că imobilul nou construit are un regim de înălțime conform autorizației de construcție emisă.

Totodată, beneficiarul ar fi determinat lucrătorii din cadrul unor instituții publice să admită înscrierea dreptului de proprietate asupra unui imobil nou construit din București și a unor suprafețe vădit mai mari decât suprafețele prevăzute în autorizația de construire.

De asemenea, au fost emise 12 mandate de aducere, persoanele vizate urmând a fi conduse la audieri.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și abuz în serviciu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2”, se arată într-un comunicat al  Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB)..”

SURSA: COTIDIAN ONLINE