PERFORMART, CONCERT LA LICEUL DE ARTE „BĂLAȘA DOAMNA” DIN TÂRGOVIȘTE

Miercuri, 12 ianuarie 2022, ora 12.00, elevii liceului de Arte „Bălașa Doamna” vor susține un concert de muzică clasică în Amfiteatrul „George Enescu”.

Evenimentul marchează participarea elevilor liceului nostru la cursurile de masterclass organizate în luna noiembrie a anului trecut de Universitatea Națională de Muzică din București prin proiectul PerformArt 2021.

În cadrul concertului vor fi interpretate lucrări din repertoriul clasic universal de către o parte din elevii participanți în acest proiect: Antonio Luchian Constantin (corn), Iustin Grigorașcu (canto clasic), Elena Mocanu (pian), Minea Matei (vioară), Nicoleta Danilov (canto clasic), Patrick Stanciu (vioară), Stoica Livia (canto clasic), Gabriel Vasile (vioară), Sara Bărbuță (pian), Theodor Stelian State (violoncel), Beatrice Marcu (vioară), Theodora Stroe (vioară), Alexandra Matei (nai).

Despre proiectul PerformArt 2021

Proiectul PerformArt 2021, deschis tuturor elevilor din cadrul liceelor și colegiilor de artă/cu profil muzical, oferă șansa tinerilor muzicieni de a studia și de a se perfecționa cu cei mai de seamă profesori universitari de la Universitatea Națională de Muzică din București. Masterclass-urile pe specializări au fost organizate fie la sediul liceelor/colegiilor de artă/cu profil muzical, fie la sediul UNMB, fie online – prin intermediul platformelor electronice.

Proiectul PerformArt 2021 – Trasee educaționale artistice: performanță, perfecționare și direcționare în carieră pentru tineri muzicieni este finanțat de CNFIS-FDI-2020-0262.