PERIOADĂ DE FOC PENTRU ISU DÂMBOVIȚA

Acţiuni de intervenţie şi activităţi preventive ale ISU “Basarab I” Dâmboviţa în perioada 06 – 12 iulie 2020

În perioada 06 – 12 iulie 2020, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 41 evenimente: 7 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti etc.), 6 incendii de vegetație, 15 acţiuni pentru asigurare zonă, 7 acţiuni pentru asistenţă persoane, 3 acțiuni pentru descarcerarea persoanelor din autovehicule şi 3 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (deblocări de ușă). Echipajele SMURD din cadrul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit, în această perioadă, la 226 cazuri medicale.
Personalul Inspecţiei de Prevenire a desfăşurat 17 controale pe linia situațiilor de urgență (11 la unități de comerț și 6 la clădiri de depozitare). De asemenea, au mai fost efectuate 7 controale privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 la unități administrativ teritoriale (verificare exsitența dispoziții permanentizare activitate COAT) și 6 activități (în comun cu IPJ/IJJ/DSVSA/DSP/ITM/CJPC) privind măsurile care trebuie adoptate pentru prevenirea răspândirii SARS-COV-2 la obiective cu afluență mare de public (supermarket-uri). S-au aplicat 40 sancțiuni contravenționale principale (28 avertismente și 12 amenzi în cuantum de 13.000 lei). Nu au fost aplicate sancțiuni complementare.
Au fost emise două autorizații de securitate la incendiu (pentru o clădire de birouri și o clădire de depozitare) și 3 avize de securitate la incendiu (pentru o clădire birouri, o clădire depozitare și o clădire învățământ).
În această perioadă, ISU ”Basarab I” Dâmbovița a executat misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, în sprijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.
COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE