PERIOADĂ DE FOC PENTRU POMPIERII DÂMBOVIȚENI

Acțiuni de intervenție
În perioada 09 – 15 noiembrie 2020, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 36 evenimente: 5 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, mijloace auto etc.), 11 acţiuni pentru asigurare zonă, 16 acţiuni pentru asistenţă persoane, o misiune pirotehnică şi 3 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (o deblocare de ușă și două acțiuni pentru căutarea unor persoane rătăcite în pădure).
Echipajele SMURD din cadrul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit, în această perioadă, la 252 cazuri medicale.
În această perioadă, ISU ”Basarab I” Dâmbovița a executat misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, în sprijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.
Activități de prevenire
Personalul Inspecţiei de Prevenire a efectuat 4 controale de autorizare privind securitatea la incendiu (la o stație de distribuție carburanți, două clădiri de producție și la o instalație de stingere).
Au fost emise trei autorizații de securitate la incendiu (pentru stație de distribuție carburanți, o instalație de stingere aferentă unei clădiri de producție și o clădire de producție) și 3 avize de securitate la incendiu (două instalații de stingere aferente unei clădiri de depozitare și o clădire cu funcțiuni mixte).
Au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale principale (avertismente). Nu au fost aplicate sancțiuni complementare.
De asemenea, inspectorii de prevenire au efectuat 208 de controale la spații comerciale și instituții, verificând modul în care se respectă prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, iar subunitățile de intervenție au desfășurat, în localități din raioanele de bază, 61 activități de instruire cu cetățenii, privind măsurile sanitare și de distanțare socială ce trebuie respectate pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV-2.
Astfel de acțiuni vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor prin respectarea măsurilor de protecție instituite de autorități.
Reamintim cetățenilor că cea mai importantă armă pe care o avem în lupta împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament preventiv individual prin respectarea unor reguli elementare de protecție:
– purtarea măștii astfel încât atât nasul cât și gura să fie acoperite;
– igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern și evitarea ducerii mâinilor la nas, gură și ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil;
– evitarea spațiilor aglomerate și păstrarea distanței de minim 2 metri față de persoanele din jur.
COMPARTIMENT
INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE