PERIOADĂ DE FOC PENTRU POMPIERII DÂMBOVIȚENI! 82 DE EVENIMENTE ÎN DOAR CÂTEVA ZILE!

Acţiuni de intervenţie şi activităţi preventive ale ISU “Basarab I” Dâmboviţa în perioada 07 – 13 septembrie 2020

În perioada 07 – 13 septembrie 2020, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 82 evenimente: 14 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, mijloace auto etc.), 28 incendii de vegetație, 18 acţiuni pentru asigurare zonă, 16 acţiuni pentru asistenţă persoane şi 6 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (o salvare de animal, 4 deblocări de ușă și o degajare copac căzut pe carosabil). Echipajele SMURD din cadrul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit, în această perioadă, la 201 cazuri medicale.

Personalul Inspecţiei de Prevenire a efectuat 6 controale pe linia situațiilor de urgență (3 la unități de învățământ și 3 la operatori economici care dețin/exploatează azotat de amoniu), 74 controale la obiectivele (clădirile) în care se organizează secții de votare și două controale de autorizare privind securitatea la incendiu (la unități de producție). De asemenea, au mai fost desfășurate două activități (în comun cu IPJ/DSVSA) privind măsurile care trebuie adoptate pentru prevenirea răspândirii SARS-COV-2 la obiective cu afluență mare de public. S-au aplicat 32 de sancțiuni contravenționale principale (avertismente). Nu au fost aplicate sancțiuni complementare. Au fost emise 3 autorizații de securitate la incendiu (pentru două unități de producție și o clădire de supraveghere copii) și un aviz de securitate la incendiu (pentru o clădire de producție).

În această perioadă, ISU ”Basarab I” Dâmbovița a executat misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, în sprijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.

COMPARTIMENT

INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE