PESCUITUL ILEGAL, SACȚIONAT DE JANDARMII DÂMBOVIȚENI!

Pe timpul executării unor acțiuni de prevenire și combatere a faptelor ilicite pe linie de pescuit și acvacultură, jandarmii dâmbovițeni au constatat 10 fapte de natură contravențională, valoarea totală a amenzilor ridicându-se la peste 2.800 de lei.

Acțiunile au vizat verificarea modului în care se desfășoară activitatea de pescuit în habitatele piscicole naturale din zona de competență (pescuit recreativ sau în scop comercial), precum și prevenirea faptelor cu caracter penal și contravențional privind activitatea de braconaj.

În timpul acestor acțiuni ce au avut loc în zona localităților Perșinari și Răzvad, din județul Dâmbovița, au fost depistate mai multe personae, cu vârsta între 40 și 45 de ani, care pescuiau în albia râului Ialomița și în heleșteul Răzvad, fără a îndeplini condițiile legale. Totodată, cele 10 persoane nu aveau permis pentru pescuit, sens în care au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 2.850 lei pentru nerespectarea legii privind pescuitul și acvacultura.

Jandarmeria Dâmbovița atrage atenția cetățenilor că, pentru a avea acces la resursele acvatice vii, trebuie să dețină permis de pescuit, iar neprezentarea acestuia organelor de control constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 300 și 600 de lei sau avertisment scris, conform OUG nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Informare, Relații Publice şi cu Publicul  INSPECTORATUL JUDEȚEAN DE JANDARMI DÂMBOVIȚA