PESTE 200 DE CAZURI MEDICALE PENTRU SMURD DÂMBOVIȚA, ÎN DOAR CÂTEVA ZILE!

BULETIN INFORMATIV

Acţiuni de intervenţie şi activităţi preventive ale ISU “Basarab I” Dâmboviţa în perioada 03 – 09 august 2020

În perioada 03 – 09 august 2020, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 90 evenimente: 8 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti etc.), 47 incendii de vegetație, 9 acţiuni pentru asigurare zonă, 13 acţiuni pentru asistenţă persoane, o misiune pirotehnică şi 12 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (3 salvări animale, 4 deblocări de ușă, 4 degajări copaci căzuți pe carosabil și o salvare persoană rămasă blocată în nămol). Echipajele SMURD din cadrul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit, în această perioadă, la 219 cazuri medicale.

Personalul Inspecţiei de Prevenire a efectuat 4 controale pe linia situațiilor de urgență (la unități de turism) și 4 controale de autorizare privind securitatea la incendiu (două la unități de productie/depozitare, două la unități de turism). De asemenea, au mai fost desfășurate 5 activități (în comun cu IPJ/DSVSA/ITM) privind măsurile care trebuie adoptate pentru prevenirea răspândirii SARS-COV-2 la obiective cu afluență mare de public (supermarket-uri). S-au aplicat 9 sancțiuni contravenționale principale (9 avertismente). Nu au fost aplicate sancțiuni complementare.

A fost emisă o autorizație de securitate la incendiu (pentru instalatie de detectie, semnalizare si alarmare incendiu la o unitate de turism) și două avize de securitate la incendiu (clădiri de productie/depozitare).

În această perioadă, ISU ”Basarab I” Dâmbovița a executat misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, în sprijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE