PESTE 400 DE POLIȚIȘTI AU FOST LA DATORIE ÎN ULTIMELE ZILE

În zilele de 11 și 12 februarie a.c., peste 400 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost prezenți la datorie și au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru a interveni prompt în sprijinul cetățenilor la nevoie.

În cele două zile, polițiștii au fost solicitați să intervină la 74 de evenimente, dintre care 50 au fost semnalări prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Au fost sesizate 52 de fapte penale, dintre care 19 au fost infracțiuni contra persoanei, 11 infracțiuni contra patrimoniului și 13 infracțiuni la regimul rutier.

Totodată, pentru abaterile de la normele contravenționale, polițiștii au aplicat 692 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 180.435 de lei.

În urma acțiunilor desfășurate în trafic, pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice și prevenirea accidentelor de circulație, ca măsura complementară, polițiștii au retras 12 certificate de înmatriculare și au reținut 49 de permise de conducere, dintre care 18 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 pentru consumul de alcool și 5pentru consumul unor substanțe interzise.

Exemplu:

În noaptea de 11 spre 12 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești au organizat o acțiune pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea producerii unor accidente rutiere.
În cadrul acțiunii, polițiștii au controlat 82 de autovehicule și au legitimat 97 de persoane.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 134 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 21.755 de lei, cele mai multe dintre acestea, 114, fiind pentru nerespectarea regulilor de circulație stabilite prin O.U.G. 195/2002.

De asemenea, polițiștii au reținut trei permise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.