PETRECERE DE CRĂCIUN LA ROMÂNEȘTI! POLIȚIȘTII AU AMENDAT PETRECĂREȚII!

Pe parcursul zilei de 25 decembrie, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, dar și pentru a menține un climat de ordine și siguranță publică, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, împreună cu celelalte structuri M.A.I de la nivel teritorial, au desfășurat noi acțiuni, pe raza întregului județ, pentru siguranța cetățenilor.

În cadrul acţiunilor, organele de control au verificat cu precădere respectarea măsurilor de izolare/carantinare de către persoanele faţă de care au fost dispuse aceste măsuri, documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00-05.00, precum şi portul măștii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice închise/deschise.

Astfel, au fost verificate 168 de societăți comerciale, 108 mijloace de transport public în comun și au fost legitimate 2.783 de persoane.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 127 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 14.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție, conform Legii nr. 55/2020.

Exemplu:

În jurul orei 23:31, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați de un barbat din Românești, cu privire la faptul că se desfășoară o petrecere.

Polițiștii s-au deplasat pe raza localității Românești, unde au identificat 35 de persoane care au participat la un eveniment privat.

Astfel, polițiștii au procedat la sancționarea persoanele în cauză, pentru nerespectarea prevederilor art. 65 din Legea nr. 55/2020, aplicând amenzi în valoare de peste 80.000 de lei.

Polițiștii dâmbovițeni sunt permanent la datorie, pregătiți să intervină ori de câte ori situația o va impune.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte normele de conviețuire socială, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție şi să nu se expună inutil unor riscuri!

Vă reamintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.