PNL ȘI PSD, DECLARAȚII ÎN SCANDALUL PRIVIND FINANȚAREA DRUMULUI DE CENTURĂ AL MUNICIPIULUI TÂRGOVIȘTE

 

Prima reacție apărută în spațiul public după ședința Consiliului Județean Dâmbovița în care nu a fost aprobat proiectul aparține primarului municipiului Târgoviște, Cristian Stan. 

Niciodată n-am înțeles de ce trebuie să fie un mod de a face politică „opoziția de dragul opoziției”. Dacă a te opune înseamnă să faci un rău comunității, de ce să faci asta?
?Astăzi, în ședința Consiliului Județean, consilierii PNL și PRO ROMÂNIA au votat împotriva unui proiect de hotărâre prin care Consiliul Județean susținea cu o cotă de 38% cofinanțarea unuia dintre cele 5 loturi de reabilitare a centurii municipiului Târgoviște. Era un sprijin care ne-ar fi fost esențial, în condițiile în care avem un stadiu fizic al execuției de aproximativ 95%, iar centura arată, după mulți ani și multe promisiuni, așa cum ar trebui.
Refuz să accept lamentările și justificările celor care au votat împotriva acestui sprijin, cu atât mai mult cu cât unii dintre ei cunosc foarte bine istoricul acestui proiect și de unde l-am preluat când am ajuns la Primărie. Dacă nu l-am fi continuat pe bugetul nostru, ar fi fost o investiție ratată. În cazul lor, nu poate fi vorba decât de rea-credință. În cazul altora, de ignoranță. La fel de rău pentru târgovișteni.
P.S: nu am cuvinte despre consilierii PNL; nu era suficient că guvernul lor a uitat, de un an și jumătate, că există și Târgoviște pe harta României, nu era suficient că guvernul lor nu ne-a dat NICIUN leu la rectificările bugetare. Era nevoie și de gestul ăsta de dispreț, la care să contribuie și ei.
Sper ca măcar la următoarea ședință de Consiliul Județean interesul cetățeanului să primeze, și nu interesele politice josnice.
 

Organizația PNL Dâmbovița argumentează votul liberalilor din Consiliul Județean printr-un comunicat de presă:

Ieri, în ședința Consiliului Județean Dâmbovița, un proiect de hotărâre propus de PSD a fost respins. Ieșirile publice ale tânărului președinte prin care blamează o monstruoasă coaliție nu au nici un suport în realitate, acuzele aduse neputând fi catalogate nici măcar frânturi de adevăruri. În această situație PNL Dâmbovița dorește ca dâmbovițenii să fie siguri de următoarele aspecte:

  • PNL Dâmbovița nu are nici o înțelegere ocultă cu nici un partid, singurul pact făcut fiind cel cu dâmbovițenii;

  • PNL Dâmbovița a fost și rămâne consecvent principiilor economice sănătoase care ne arată că investițiile în infrastructură sunt adevărate motoare de dezvoltare;

  • PNL Dâmbovița va vota întotdeauna pentru un proiect de hotărâre, indiferent de inițiator, dacă acesta ne propune investiții utile și, mai ales, un mod transparent de cheltuire a banului public;

Astăzi, PNL Dâmbovița, prin consilierii județeni, a votat împotriva proiectului de hotărâre care prevedea alocarea unei cote de 38% cu titlul de cofinanțare pentru unul din cele cinci loturi ale centurii Municipiului Târgoviște întrucât:

  • atât grupul consilierilor județeni ai PNL, cât și opinia publică, ar fi trebuit să fie informați în prealabil despre costurile adevărate ale acestui ,,eșec cu repetiție” numit Centura ocolitoare a Municipiului Târgoviște;

  • cetățenii ar fi trebuit să știe de ce s-a ratat finanțarea europeană și de ce municipalitatea este obligată să returneze aproape 25 de milioane de lei către Comisia Europeană;

  • cetățenii și consilierii județeni ar fi trebuit să fie informați asupra tuturor litigiilor dintre Municipiul Târgoviște și firmele constructoare aflate pe rolul instanțelor și asupra eventualelor daune și despăgubiri ce trebuiesc plătite acestora;

  • cetățenii și consilierii județeni ar fi trebuit să fie informați asupra costului real al acestei investiții, exprimat în lei/km sau orice altă unitate de măsură pentru a nu avea surpriza de a constata că finanțăm una din cele mai scumpe centuri ocolitoare din Europa;

Acestea din urmă au fost câteva considerente care ne-au îndreptățit să votăm împotrivă, dar în momentul în care vom primi răspunsuri și explicații pertinente, cu siguranță, data viitoare, vom vota pentru o cofinanțare, chiar și într-un procent mai mare, a proiectului municipalității, condiția fiind cea a unei maxime transparențe în cheltuirea fondurilor publice și, de ce nu, a unei onestități asumate.