POLIȚIA, ÎN ACȚIUNE! CE FILTRE SUNT PRECONIZATE LA FINELE ACESTEI SĂPTĂMÂNI!

La sfârșitul acestei săptămâni, polițiștii dâmbovițeni vor intensifica acțiunile organizate pentru siguranța cetățenilor

În perioada 7-9 iulie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița vor intensifica acțiunile organizate pentru siguranța cetățenilor, urmând ca dispozitivul de ordine și siguranță publică să fie suplimentat.

În acest sfârșit de săptămâna se va acționa pe două paliere: unul este cel de prevenire și descurajare, iar al doilea este de combatere a faptelor antisociale și de impunere fermă a legii.

În atenția polițiștilor se vor afla în mod deosebit conducătorii auto care se urcă la volan, deși au consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive, astfel punând în pericol siguranța participanților la traficul rutier.

Precizăm că, în urma acțiunilor desfășurate pe parcursul zilei de ieri de către polițiștii dâmbovițeni, pentru neregulile descoperite, au fost aplicate 358 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 81.330 de lei, și au fost constatate cinci fapte de natură penală.

Din totalul sancțiunilor, cele mai multe, 298, au fost pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii au efectuat 65 de testări pentru depistarea consumului de alcool, 9 testări pentru depistarea consumului unor substanțe interzise, au legitimat peste 450 de persoane și au controlat peste 270 de autovehicule.

Totodată, ca măsură complementară, au fost reținute 16 permise de conducere (5 pentru consumul de alcool și 3 pentru nerespectarea regimului legal de viteză) și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare. – INFORMEAZĂ IPJ DÂMBOVIȚA.