POLIȚIA ROMÂNĂ, LA DATORIE! RAZIE ÎN MAI MULTE LOCALITĂȚI DIN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA ÎN CURSUL ZILEI DE IERI. ASTĂZI, ACȚIUNILE DE CONTROL CONTINUĂ!

Acțiune cu efective mărite desfășurată ieri, pe raza municipiilor Târgoviște si Moreni, orașelor Pucioasa si Fieni și comunelor I.L. Caragiale și Moroeni

Peste 180 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, sprijiniți de jandarmi, au acționat, sub coordonarea Inspectoratului General al Politiei Romane, pentru verificarea modului de respectare a Ordonanțelor Militare și a celorlalte prevederi legale, cat si pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului coronavirus.

Astfel, în cadrul activitatilor desfășurate, politistii au legitimat 970 de persoane si au controlat 585 de autovehicule.

Pentru neregulile descoperite, au fost aplicate 138 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 153.000 de lei. Cele mai multe sanctiuni, 65, au fost aplicate pentru incalcarea prevedeilor Ordonanței Militare nr. 3/2020 privind măsuri de prevenire a răspândiriiCOVID-19.

Alte 51 de sanctiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevedeilor O.UG. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 12 pentru incalcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și a liniștii publice și 5 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări servicii.

Totodată, politistii au constatat doua infractiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, au retinut 5 permise de conducere, 5 certificate de înmatriculare și au dispus suspendarea dreptului de utilizare în cazul unui vehicul.

De asemenea, in aceasta perioada, politistii vor continua sa fie in teren, la datorie, acționând pentru mentinerea unui climat de ordine si siguranță publică.

SURSA: INSPECTORATUL JUDEȚEAN DE POLIȚIE DÂMBOVIȚA