Polițiștii continuă misiunile circumscrise ordinii și siguranței publice

La data de 12 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au desfășurat 5 acțiuni în sistem integrat, alături de celelalte structuri cu atribuții în domeniu, pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice, combaterea infracționalității și asigurarea unui climat de ordine publică.

Astfel, în cadrul celor 12 filtre instituite pe drumurile publice și în zonele de interes, au fost controlate 204 autovehicule, legitimate 309 persoane și testați peste 90 de conducători auto pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

De asemenea, pe parcursul zilei de ieri, polițiștii au fost solicitați să intervină la 28 de evenimente, 16 dintre acestea fiind sesizate prin SNUAU 112.

Totodată, au fost semnalate 18 posibile infracțiuni, aproximativ 50% dintre acestea fiind sesizări din oficiu.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 161 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 56.300 de lei, iar, ca măsură complementară, polițiștii rutieri au reținut 4 permise de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare.

Depistat la volanul unui autoturism, deși avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce

La data de 12 martie a.c., în jurul orei 10:04, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești au depistat, pe strada Mihail Kogălniceanu, un bărbat de 43 de ani, din localitate, în timp ce ar fi condus un autoturism, deși avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, pus în aplicare de polițiști

La data de 12 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari au pus în aplicare un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, emis de Judecătoria Răcari, pe numele unui bărbat, de 31 de ani, din Mavrodin.

Acesta a fost condamnat la executarea unei pedepse de doi ani și șase luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Bărbatul a fost depus la Penitenciarul Mărgineni.

Accidente de circulație în Pucioasa și Cocani

În seara de 12 martie a.c., în jurul orei 18:56, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Pucioasa au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe raza orașului.

În urma deplasării la fața locului și din primele cercetări efectuate, polițiștii au constatat că un bărbat de 25 de ani, din Cucuteni, în timp ce ar fi condus un autoturism, din direcția Târgoviște-Pucioasa, ar fi acroșat și accidentat un pieton, respectiv o tânără de 16 ani, din Pucioasa, care ar fi traversat strada pe trecerea pentru pietoni.

Pietonul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Totodată, în dimineața de 12 martie a.c., în jurul orei 09:23, pe drumul național 1A, în localitatea Cocani, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari au intervenit la un alt accident rutier.

Din primele cercetări efectuate, polițiștii au constatat că un bărbat de 46 de ani, din București, în timp ce ar fi condus un ansamblu de vehicule rutier, pe drumul național 1A, ar fi intrat în coliziune cu o autoutilitară condusă de un bărbat de 41 de ani.

Ulterior, șoferul ar fi pierdut controlul direcției de deplasare și ar fi intrat într-un șanț din partea stângă a părții carosabile.

În urma impactului, conducătorul auto de 46 de ani a primit îngrijiri medicale la fața locului, fără a fi transportat la spital.

Polițiștii continuă cercetările, în ambele situații, pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii accidentelor de circulație.