Polițiștii dâmbovițeni continuă misiunile pentru siguranța comunității

La data de 5 februarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au desfășurat 5 acțiuni în sistem integrat, alături de celelalte structuri cu atribuții în domeniu, pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice, combaterea infracționalității și asigurarea unui climat de ordine publică.

Astfel, au fost controlate 360 de vehicule, legitimate 439 de persoane și testați 141 de conducători auto pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 132 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 52.340 de lei, dintre care 108 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice și 22 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, polițiștii au fost prezenți pe sectoarele de drum intens circulate și în zonele de interes, fiind instituite12 filtre pe raza întregului județ.

În urma controalelor din trafic, ca măsură complementară, polițiștii rutieri au reținut 20 de permise de conducere și au retras 5 certificate de înmatriculare.

Bănuit de săvârșirea mai multor infracțiuni, arestat preventiv pentru 30 de zile

La data de 5 februarie a.c., bărbatul de 28 de ani, cercetat de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, pentru săvârșirea infracțiunilor proxenetism, amenințare și încălcarea unui ordin de protecție, a fost prezentat magistraților.

Astfel, pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, cercetările continuă pentru administrarea întregului probatoriu și dispunerea măsurilor prevăzute de lege.

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

La data de 5 februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control, pe drumul județean 711B, un motociclu (scuter) condus de un minor de 17 ani, din Bucșani.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că minorul nu deținea permis de conducere, iar motociclul nu era înregistrat/înmatriculat în circulație.

Tot în localitatea Bucșani, pe drumul județean 711B, polițiștii au surprins un alt minor de 15 ani, în timp ce ar fi condus un motociclu (scuter) fără a deține permis de conducere și fără ca acesta să fie înmatriculat/înregistrat în circulație.

În cauză, în ambele situații, polițiștii au întocmit dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

De asemenea, în după-amiaza zilei de ieri, în jurul orei 18:50, polițiștii din cadrul secției nr. 5 Poliție Rurală Voinești au oprit pentru control, pe drumul județean 724, în localitatea Malu cu Flori, un autoturism condus de un bărbat de 28 de ani, din Pucheni.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că șoferul autoturismului avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce, iar plăcuțele cu număr de înmatriculare erau reținute din cursul lunii ianuarie a.c., fără a avea drept de circulație.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Totodată, în jurul orei 13:50, polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Valea Mare au surprins, pe drumul județean 702E, în comuna Cobia, un bărbat de 24 de ani, din Mătăsaru, în timp ce ar fi condus un autoturism, deși s-ar fi aflat sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, conducătorul auto a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Mandate de executare a unor pedepse privative de libertate, puse în aplicare de polițiști

La data de 5 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Pucioasa au pus în aplicare un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, emis de Judecătoria Pucioasa, pe numele unui tânăr de 20 de ani, din localitate.

Acesta a fost condamnat la 9 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de distrugere.

De asemenea, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari au pus în aplicare alte trei mandate de executare a unei pedepse privative de libertate emise de Judecătoria Cornetu, pe numele a trei bărbați cu vârste cuprinse între 27 și 40 de ani.

Cei în cauză au fost condamnați la pedepse cu închisoarea de un an și 11 luni, 3 ani și 7 luni, respective 4 ani și o lună, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

Aceștia au fost depuși în Penitenciarul Mărgineni.

Depistat în timp ce transporta ilegal peşte

La data de 5 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul național 72, pe raza localității Șuța Seacă, un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani, din comuna Băleni.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au descoperit că acesta transporta 150 de kilograme de peşte pentru care nu a putut prezenta documente justificative de provenienţă.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, respectiv deținerea, transportul, comercializarea fără documente legale a peștelui și a altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește.