POLIȚIȘTII DÂMBOVIȚENI: Rezultatele activităților desfășurate în ultimele 24 de ore

La data de 3 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au desfășurat 5 acțiuni în sistem integrat, alături de celelalte structuri cu atribuții în domeniu, pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice, combaterea infracționalității și asigurarea unui climat de ordine publică.

Polițiștii au fost prezenți pe sectoarele de drum intens circulate și în zonele de interes, fiind organizate 12 filtre pe raza întregului județ.

În cadrul misiunilor desfășurate, au fost legitimate 317 persoane, controlate 187 de autovehicule și testați 100 de șoferi pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 91 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 20.745 de lei, dintre care 64 au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice, iar 24 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, polițiștii au reținut 9 permise de conducere (6 pentru depășirea regimului legal de viteză) și au retras 2 certificate de înmatriculare.

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

La data de 3 ianuarie a.c., în jurul orei 17:13, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul național 71, în localitatea Ulmi, un autoturism condus de un bărbat de 29 de ani, din Nucet

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că șoferul nu deține permis de conducere.

De asemenea, acesta le-ar fi prezentat polițiștilor un permis de conducere susceptibil a fi fals.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale, fiind efectuate cercetări pentru dispunerea măsurilor legale.

Totodată, în seara de 3 ianuarie a.c., în jurul orei 22:42, polițiștii rutieri au surprins, pe drumul național 71, în localitatea Doicești, un bărbat de 38 de ani, din Brănești, în timp ce ar fi condus un autoturism, deși s-ar fi aflat sub influența unor substanțe psihoactive.

Întrucât, în urma testării efectuate de către polițiști, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a unor substanțe psihoactive în organism, tânărul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, unde a prezentat un rezultat preliminar pozitiv.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, pus în aplicare de polițiști

La data de 3 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari au pus în aplicare un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate emis de Judecătoria Sector 2 București, pe numele unei femei de 42 de ani, din Mavrodin.

Cea în cauză a fost condamnată la doi ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de furt.

Femeia a fost depusă în Penitenciarul Târgușorul Nou.