POLIȚIȘTII DE LA RUTIERĂ, SCHIMB DE BUNE PRACTICI CU POLIȚIȘTII DIN ALTE STATE EUROPENE

Astăzi, polițiștii Direcției Rutiere au participat la atelierul de lucru „Aplicarea cadrului legal și măsuri de îmbunătățire a siguranței rutiere”, derulat în sistem videoconferință.
Activitatea s-a desfășurat în cadrul proiectului EU Road Safety Exchange, care reunește profesioniști în siguranța rutieră din 12 state membre ale Uniunii Europene, pentru a face schimb de experiență și bune practici din domeniu.
În cadrul atelierului, au fost prezentate teme de partenerii din Irlanda despre procedura de lucru de la momentul depistării unei abateri rutiere, până la încasarea sancțiunii pecuniare, aplicațiile folosite, standardele de calitate în condus pentru serviciile de urgență, precum și modalitățile de dezvoltarea a campaniilor de siguranță rutieră.
Polițiștii Direcției Rutiere vor folosi experiența și informațiile dobândite astăzi, atât din punct de vedere al modului de lucru, cât și în ceea ce privește organizarea de campanii de prevenire, în implementarea unor proiecte pentru siguranța circulației.