POLIȚIȘTII, ÎN CONTROL LA TERASELE DIN JUDEȚ! AU DAT 18 AMENZI!

ACTIVITĂȚI PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII SARS-COV2

În ultimele 24 de ore au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţile desfăşurate au participat politiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică şi cei de la Protectia Consumatorului.

În urma activităților desfășurate ieri, 4 iulie, până în această dimineață, la nivelul județului Dâmbovița, au fost verificate 100 de societăți comerciale, fiind aplicate 18 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor referitoare la modul de amenajare a teraselor privind distanţarea fizică și locul prevăzut la mese și 20 de sancțiuni pentru încalcarea măsurilor de protecție individuală.

Alte 139 de sancțiuni contravenționale au fost pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulație pe drumurile publice și 30 la Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire sociala, a ordinii si liniștii publice.

Astfel de activități vor avea loc și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială.