POLIȚIȘTII RECLAMĂ CĂ NU ȘI-AU MAI PRIMIT DE 6 LUNI BANII PENTRU TRANSPORT

27.04.2023 – Banii pentru transport, neacordați de peste șase luni

27.04.2023  -  Banii pentru transport, neacordați de peste șase luni

O realitate incredibilă: MAI este deja în austeritate!(?)

Se tergiversează nepermis de mult acordarea drepturilor financiare pentru transport, existând angajatori/ordonatori de credite, la nivel central și teritorial, care nu au acordat sumele cuvenite, în baza legii, chiar și de șapte luni.

Am anticipat această problemă, fapt pentru care, de mai multe ori, am intervenit la MAI, în acest sens, inclusiv în scris ( a se vedea, de exemplu:  https://www.snppc.ro/03-03-2023-nt-rzieri-nepermise-la-drepturile-de-transport-demers-pentru-plata-la-termen-a-sumelor-cuvenite-bd11164 ), solicitându-i chiar și ministrului Afacerilor Interne, în calitate de conducător al instituției și ordonator principal de credite, să identifice soluții de remediere a situației.

Deși sumele prevăzute în legislație trebuie plătite lunar, de peste o jumătate de an colegii noștri pun bani din buzunarul propriu pentru navetă, adică pentru a se putea deplasa la timp la serviciu, în interesul statului, unii și pe distanțe de peste 100 km, zilnic, pentru îndeplinirea misiunilor încredințate.

În tot acest timp, MAI ne transmite că are în vedere problema, dar în realitate nu face nimic pentru rezolvarea situației, deși se impune de urgență să impulsioneze și să clarifice activitatea comisiilor constituite la nivelul unităților angajatoare, pentru analiza rapoartelor vizând drepturile de transport, dar și să aloce la termen și în cuantumurile necesare sumele bugetare către ordonatorii de credite din subordine.

Avem încă un motiv temeinic pentru  care solicităm dreptul la grevă, așa cum am informat și în comunicatul SNPPC de acum două zile!

Gata cu lupta inegală!

A venit timpul să schimbăm armele!

A venit timpul egalității în lupta cu angajatorul!

Pe această cale, vă informăm că am început demersul juridic necesar pentru modificarea legislației care ne interzice dreptul la grevă.

 

Biroul Executiv FSNPPC