Pompierii dâmbovițeni vor interveni în Grecia pentru stingerea incendiilor de pădure

Pompieri de la detașamentele din Târgoviște, Titu, Găești, Moreni și Pucioasa au plecat către Grecia, țară puternic afectată de incendiile de pădure.

De la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Basarab I” al județului Dâmbovița au fost mobilizați 12 pompieri care vor acționa cu o autospecială de stins incendii de pădure și un autoturism pentru primă intervenție și comandă și vor avea asupra lor echipament specific de protecție și intervenție.

Aseară, după verificarea minuțioasă a utilajelor și autospecialelor, echipajele constituite au început deplasarea către Unitatea Specială pentru Intervenție în Situații de Urgență Ciolpani, unde se vor alătura colegilor sosiți din alte județe ale țării.

În această dimineață, în jurul orei 11:00, convoiul constituit a început deplasarea către Grecia unde vor desfășura misiuni în sprijinul populației afectate din statul elen.

*** Info background ***

În data de 5 august 2021, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităților din Grecia pentru acordarea de asistență internațională, având în vedere situația de urgență generată de extinderea incendiilor de pădure pe teritoriul elen.

Urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă, Guvernul României a decis acordarea unui ajutor umanitar extern de urgență pentru autoritățile elene.

Modul de intervenție specializat în stingerea incendiilor de pădure pentru a putea sprijini salvatorii eleni în zonele puternic afectate de incendii este format din 112 pompieri salvatori cu 23 de autospeciale (6 autospeciale de stingere incendii de pădure, 2 cisterne, 1 centru de comandă, 4 containere Multirisc, 1 generator, 2 tabere mobile, 1 autocar de intervenție, 2 microbuze, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă).

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE ISU DÂMBOVIȚA