POTOPUL DE IERI A INUNDAT CASE, DRUMURI, A RUPT COPACI ȘI STÂLPI DE CURENT! BILANȚUL UNEI NOPȚI FURTUNOASE!

Efecte ale fenomenelor meteo periculoase înregistrate în județul Dâmbovița

Ieri, 23 august, ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice periculoase prognozate s-au produs mai multe situații care au necesitat intervenția pompierilor. Astfel că, începând cu ora 19:30 și până la miezul nopții s-a intervenit pentru:
✅ evacuarea apei din 11 gospodării în localitățile Românești, Mogoșani, Mătăsaru, Valea Voievozilor, Răzvad, Produlești și în Târgoviște pe străzile Milioara, Magrini, Ialomiței, Oltului și Stancu Ion (hale depozitare UPET).
✅ degajarea copacilor căzuți pe partea carosabilă în localitățile Jugureni(1) (comuna Uliești), Târgoviște(1), Ocnița(1), Picior de Munte(1) (comuna Dragodana) și Pucioasa(2);
✅ degajarea unor elemente de acoperiș instabile în Gura Șuții și municipiul Târgoviște;
✅ degajarea unor stâlpi de curent căzuti pe carosabil în localitățile Braniștea și Cojocaru (comuna Mogoșani).

Pasajul de la Romlux din municipiul Târgoviște a fost inundat și patru autovehicule au rămas blocate în apă, dintre care un microbuz cu persoane. Pompierii au evacuat 8 persoane din microbuz și alte 4 persoane din 3 autoturisme. O femeie dintr-un autoturism a suferit un atac de panică și a fost asistată medical de un echipaj SAJ Dâmbovița.

Intervenția operativă a fost asigurată de 15 echipaje cu 60 de pompieri din cadrul inspectoratului și un echipaj de la SVSU Târgoviște.

Conform situației transmise de către operatorul de energie electrică, au fost afectate 14 linii de medie tensiune, 205 puncte de transformare și 2 stâlpi de medie tensiune au fost rupți, în 21 de localități. Au acționat în teren 8 echipe pentru remedierea defecțiunilor înregistrate. – INFORMEAZĂ isu DÂMBOVIȚA.