POVESTEA SARIANEI, CEA MAI TÂNĂRĂ MEMBRĂ A ORCHESTREI SIMFONICE DE TINERET „ANDANTE”

O vioară mică de-aș avea…

Dacă ești mamă, amintește-ți momentul în care ți-ai ținut copilul în brațe pentru prima dată.

Dacă nu ești mamă, amintește-ți momentele în care ai simțit că o să îți explodeze inima de fericire!

Sari este sora mai mică a Dasianei, iar mama lor Loredana, și-a dedicat ultimii 17 ani din viață – lor – fetelor ei.

Părinții copiilor care își aleg o carieră în muzică știu cât de greu este să le fie alături. Părinții care nu au copii muzicieni, pot încerca să-și imagineze ce înseamnă drumul acesta.

Drumul spre performanță în muzică este unul costisitor, plin de sacrificii și de nesfârșite ore petrecute în frustrare pentru că lor, copiilor, nu le iese un pasaj dintr-o piesă. Este un drum aproape inundat de lacrimile vărsate de ei, atunci când părinții nu au posibilitatea să îi susțină financiar sau când se simt nedreptățiți – pentru că acesta face parte din domeniul artistic care este supus, fără doar și poate, subiectivității.

Pe acest drum, părinții suferă împreună cu copiii lor cot la cot și se întreabă constant cum ar putea să-i ajute ? De unde să mai facă rost de bani și pentru asta ? De ce or fi ales ei drumul acesta ? Ce o fi în capul lor ? De ce le-o plăcea atât de mult să cânte muzica asta ?

Răspunsul este simplu. Acești copii sunt, mai presus de orice, extrem de sensibili. Ei rămân toată viața cu o oarecare inocență și cu speranța că mâine va fi mai bine. Ei, mâine, o vor lua de la capăt și vor exersa din nou pasajul acela. Ei vor încerca să-și depășească blocajele de ieri și să meargă mai departe, mai puternici. Ei reprezintă însăși speranța de care întreaga societate are nevoie. Speranța că mâine va fi mai bine.

Iar atunci când reușesc să atingă inimile voastre cu muzica lor… Fericirea, extazul, recunoștința, confirmarea, satisfacția, uimirea, frica, stânjeneala, despovărarea, iubirea necondiținată… sunt doar o parte din trăirile copiilor după o reprezentație de succes.

Dacă ești mamă, amintește-ți de momentul în care ți-ai ținut copilul în brațe pentru prima dată.

Dacă nu ești mamă, amintește-ți momentele în care ai simțit că o să îți explodeze inima de fericire!

Pentru asta muncesc ei. Aplauzele tale, recunoștința și aprecierea ta, a ascultătorului, reprezintă fericirea lor.

Copiii muzicieni au o sensibilitate și o tărie aparte. Ele trebuie cultivate și protejate. Trebuie susținute și încurajate astfel încât societatea să prospere și să se dezvolte armonios.

Astfel, revenim la Sariana. Artista care are nevoie de susținerea ta și despre care vrem să îți vorbim azi.

De când era foarte mică își urmărea sora cum cânta la vioară și încerca să o imite. În fiecare zi, Sariana privea în liniște și cu atenție la cum Dasiana studia la vioară. Era atentă la toate greșelile pe care Dasi le făcea și încerca să învețe cum ar putea să le evite – prin observație. Își imagina cum va ajunge și ea, la un moment dat, să cânte pe scenă, alături de sora ei mai mare. Când a venit timpul să se înscrie la școală, Sari a optat pentru Liceul de Arte „Bălașa Doamna”, la clasa de vioară a doamnei profesor Rodica Tudose.

Anii au trecut, iar Sari, acea mogâldeață care își privea sora cu fascinație, este acum elevă în clasa a VI-a și participă în fiecare an la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, la concursurile naționale și internaționale de specialitate, precum și la numeroase concerte și recitaluri.

Totodată, este cea mai tânără membră a Orchestrei Simfonice de Tineret „Andante”, iar pentru a-și putea continua drumul spre performanță, are nevoie acum de un nou instrument. Știți melodia „O vioară mică de-aș avea/ Toată ziua aș cânta…”

Sari cântă toată ziua, însă vioara ei nu o mai ajută. De aceea, noi, Asociația SonoArt și Orchestra Simfonică de Tineret „Andante”, cu ocazia primului nostru concert din cadrul stagiunii Rondul de seară 2022, îi oferim Sarianei posibilitatea de a-și achiziționa o nouă vioară cu ajutorul tău ! Aceasta este în valoare de 1000€ și orice contribuție este bine-venită!

Întreaga strângere de fonduri va fi transparentă și prezentată pe pagina de Facebook a Asociației SonoArt.

Orice probleme legate de donații, transparență, probleme tehnice legate de modalitățile de donație, nedumeriri, întrebări, dubii, nemulțumiri, etc, te rugăm să le transmiți în cel mai scurt timp pe adresa de email: sonoart.office@gmail.com sau telefonic la 0721.257.931.

Donațiile rămase după achiziționarea viorii, vor fi redirecționate către alți beneficiari aflati în atenția asociației noastre, proiecte, sau orice fel de activități în care este implicată asociația

Puteți dona :

Printre premiile obținute, enumerăm :

  • Premiul I / Vioara – Concurs -Festival „Trofeul de Safir”, clasa a V-a.

  • Premiul I (100 p)/ Vioara – Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, etapa zonală, clasa a V-a;

  • Premiul II (96 p)/ Vioara – Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, etapa regională, clasa a V-a;

  • Premiul I / Teorie-Solfegiu-Dicteu – Concursul Național „Ion Dumitrescu”, clasa a IV-a;

  • Premiul III /Vioara -Concursul Național „W.A.Mozart”, clasa a IV-a;

  • Premiul I / Vioara – Concursul Internațional „Tinere Talente”, clasa a III-a;

  • Premiul I / Teorie-Solfegiu-Dicteu – Concursul Național „Ion Dumitrescu”, clasa a III-a;

  • Premiul II / Vioara – Concursul Național „W.A.Mozart”, clasa a II-a;

  • Premiul III /Vioara -Concursul Național „W.A.Mozart”, clasa I;

  • Premiul I / Concursul National Teorie si solfegii, clasa I;