PREFECTURA ANUNȚĂ CONSTITUIREA CONSILIILOR LOCALE ÎN CELE 89 DE LOCALITĂȚI! „SPOR LA MUNCĂ, STIMAȚI ALEȘI LOCALI!”

Comunicat de presă

Potrivit dispozițiilor Codului Administrativ, într-un interval de 60 de zile de la data alegerilor, autoritățile locale deliberative, în speță consiliile locale și consiliul județean, precum și primarii și președintele consiliului județean, trebuie să îndeplinească o serie de formalități pentru ca activitatea acestora să se bucure de plenipotențiaritatea legii.
În acest sens, ieri, 16.11.2020 s-au constatat prin ordine ale Prefectului județului Dâmbovița că pentru cele 89 consilii locale și Consiliul Județean Dâmbovița au fost respectate condițiile prevăzute de lege și au fost declarate ca legal constituite. De asemenea, toți cei 89 de primari, împreună cu Președintele Consiliului Județean Dâmbovița au depus jurământul în fața autorităților deliberative, intrând astfel în exercitarea mandatului încredințat de populație.
Am convingerea că, din acest moment, toți cei aleși, indiferent de natura funcției, își vor exercita mandatul așa cum au jurat: cu bună credință, respectând Constituția și legile țării, că se vor aplica asupra comunităților și problemelor lor, că tensiunile campaniei electorale prin care au trecut vor fi ecouri uitate demult, iar haina de administratori trebuie să o poarte pentru următorii 4 ani.
Îi asigur pe toți, indiferent de culoarea politică sub care au candidat, că voi fi partenerul lor în aplicarea legii, că voi fi lângă ei atât timp cât legea este respectată, iar noțiunea de “lege” vreau să fie interpretată exact potrivit voinței legiuitorului, în sensul că se face trimitere la norma juridică generală, iar sintagma “legile țării” cuprinde legi adoptate de Parlament, ordonanțe și hotărâri emise de Guvernul României!
În această materie, în respectarea legislației, nimic nu este opțional, iar acest deziderat va fi unul primordial în mandatul ce mi-a fost încredințat de Guvernul României.
Deci, spor la muncă, stimați aleși locali!

Prefect, Aurelian Popa