PREFECTURA DÂMBOVIȚA A ASIGURAT MATERIALE PENTRU BUNA DESFĂȘURARE A ALEGERILOR LOCALE!

Pentru că în spațiul public au apărut informații care nu sunt conforme cu realitatea, Instituția Prefectului – județul Dâmbovița face următoarele precizări:

  • Guvernul a luat toate măsurile, atât cele cu caracter de reglementare, cât și cele de ordin administrativ, pentru ca alegerile locale din 27.09.2020 să se desfășoare în condiții de risc minim de infectare cu noul coronavirus.

  • Prin H.G. nr. 782/14.09.2020 și Ordinul comun al Ministrului Sănătății și Ministrului Afacerilor Interne nr. 1594/140/16.09.2020 s-au reglementat în mod unitar procedurile ce trebuie urmate în ziua votului precum și pregătirile anterioare.

  • În realizarea măsurilor dispuse în actele normative mai susmenționate în județul Dâmbovița, pentru cele 433 secții de votare, sunt repartizate 28.129 măști de protecție pentru personalul și membrii birourilor electorale ale secțiilor de votare, fiind alocate între 63 și 73 măști de protecție pentru fiecare B.E.S.V., în funcție de numărul de membrii, și 67.121 măști de protecție pentru alegătorii ce se vor prezenta la secțiile de vot fără a avea asupra lor o mască. Și în acest caz repartiția pe secții de votare este făcută după numărul de alegători, astfel că secțiile mari, ce se vor apropia de 2.000 de alegători, vor primi 260 de măști de protecție, iar secțiile mici, în mod corespunzător, vor primi 30-50 măști de protecție.

  • În ceea ce privește materialul dezinfectat, județului Dâmbovița i-au fost repartizate următoarele cantități:

        • 1.800 litri dezinfectant pentru mâini

  • 3.050 litri dezinfectant pentru suprafețe cu proprietăți biocide și virucide – diluție gata preparată

  • 2.100 litri dezinfectant pentru suprafețe cu proprietăți biocide și virucide – substanță nediluată, cu precizarea că pentru aceasta, un litru se poate dilua în 200-800 litri de apă, în funcție de modalitatea aleasă. Toate aceste dezinfectante vor fi repartizate UAT-urilor împreună cu recomandările și modalitățile de aplicare stabilite de către D.S.P. Dâmbovița.

În acest context, asigurăm toate UAT-urile și, implicit pe conducătorii lor, că vor primi materialele necesare desfășurării votului și că repartizarea acestora s-a făcut după criterii matematice. Municipiului Târgoviște i-au fost repartizate 4.745 de măști de protecție pentru personalul și membrii B.E.S.V. și 12.000 de măști de protecție pentru alegătorii care se prezintă la vot și nu au asupra lor o mască de protecție.

Repartizarea dezinfectantului pe fiecare U.A.T. este în desfășurare, aceasta făcându-se în funcție de volumul recipienților în care sunt ambalate, 1-5 litri dezinfectantul pentru suprafețe, respectiv 0,750 ml dezinfectantul pentru mâini.

Asigurăm pe această cale opinia publică că Instituția Prefectului – județul Dâmbovița știe ce are de făcut și procesul de votare se va desfășura în mod corespunzător, iar îngrijorările unor candidați le considerăm ca o parte a campaniei electorale și a jocului politic la care nu participăm.

Comunicarea s-a realizat și se va realiza în mod instituțional prin circulare sau adrese pentru fiecare U.A.T., aceste forme, nemediate fiind alese în mod deliberat cel puțin până după data alegerilor.

Biroul de presă INSITUȚIA PREFECTULUI DÂMBOVIȚA