PREFECTURA DÂMBOVIȚA ANALIZEAZĂ ADOPTAREA DE NOI MĂSURI DUPĂ CREȘTEREA NUMĂRULUI DE CAZURI COVID -19 ÎN ULTIMELE ZILE

Creșterea rapidă a numărului de infectări în ultimele zile obligă autoritățile din Dâmbovița să găsească soluții pentru limitarea extinderii virusului. Una dintre acestea ar fi insitutirea obligativității purtării măștii în piețele și spațiile publice deschise unde se desfășoară piețe sau oboare.

Având în vedere apariția în spațiul public a unor informații conform cărora: „ar putea fi închise piețele și târgurile din Târgoviște”, aducem la cunoștința opiniei publice următoarele:

Luând în considerare faptul că situația epidemiologică din județul Dâmbovița, generată de coronavirusul SARS-CoV-2, care a dus la înregistrarea unui număr extrem de mare de cazuri, fiind un risc epidemiologic ridicat, în circumstanțe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare, Prefectul Județului Dâmbovița a supus dezbaterii astăzi, 28.07.2020, un proiect de hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița prin care se propune extinderea obligativității purtării măștii și în spațiile publice deschise în care sunt organizate piețe, târguri sau oboare. Totodată se propune pentru comercianții care desfășoară astfel de activități obligativitatea purtării atât a măștii de protecție cât și a mănușilor.

Precizăm că, până la acest moment măsura de închidere a piețelor sau a târgurilor este un scenariu de lucru asupra căruia Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița urmează să se pronunțe după ce vor fi analizate rezultatele primelor măsuri, acestea fiind luate gradual.

Biroul de presă al Instituției Prefectului județul Dâmbovița