PREGĂTIRI PENTRU „IZVORUL TĂMĂDUIRII”! JANDARMII, LA DATORIE!

Jandarmii dâmbovițeni vor fi în mijlocul cetățenilor în zile de sărbătoare

Vineri, 21 aprilie a.c., efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa şi Grupării de Jandarmi Mobile Ploieşti vor asigura ordinea şi siguranţa publică în judeţul Dâmboviţa, urmând să fie prezente în zonele unde se vor desfăşura manifestări religioase prilejuite de sărbătoarea „Izvorul Tămăduirii”.

Astfel, jandarmii vor asigura siguranța cetățenilor în zona lăcaşurilor de cult unde vor avea loc slujbe religioase, respectiv la Mănăstirea Nucet, Schitul Ialomicioarei din Masivul Montan Bucegi, Biserica „Oborul Vechi” din municipiul Târgoviște și Mănăstirea Pătroaia, care poartă hramul “Izvorul Tămăduirii. Totodată, jandarmii vor fi în mijlocul cetățenilor și la activitățile cultural-artistice organizate de Ziua Comunei Nucet”.

În perioada 21 – 23 aprilie a.c., jandarmii dâmbovițeni vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică, în municipiul Moreni, la târgul tradițional anual ocazionat de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

Principala misiune a jandarmilor, alături de celelalte structuri cu atribuții în domeniu, va consta în asigurarea siguranței tuturor participanților, precum și prevenirea și combaterea faptelor de natură antisocială.

Pentru evitarea unor incidente nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure liniştea publică, Jandarmeria Dâmboviţa recomandă cetăţenlor care vor participa la manifestările publice următoarele:

  • să respecte indicaţiile jandarmilor, celorlalte structuri cu atribuții în domeniu și ale organizatorilor pe timpul derulării evenimentelor;

  • să dea dovadă de un comportament civilizat;

  • să evite implicarea în conflicte de orice natură;

  • să acorde atenție copiilor pentru a nu exista riscul de a se rătăci în mulțime;

  • să solicite sprijinul jandarmilor aflați în misiune, ori de câte ori sesizează fapte ce pot afecta siguranţa publică.

Informare, Relații Publice şi cu Publicul