PREMIANȚII DE LA OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE ARTE, SECȚIA DE ARTE PLASTICE A LICEULUI DE ARTE „BĂLAȘA DOAMNA” TÂRGOVIȘTE

Experiență de neuitat pentru elevii secției de Arte Plastice din cadrul Liceului de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște, participanți la Olimpiada Națională de Arte, organizată la Bistrița, în perioada 10-14 aprilie 2023.

Elevii târgovișteni s-au întors acasă cu diplome și premii, dar mai ales cu motivația că arta lor este apreciată. Prof. Maria Alecu, coordonatorul grupului de elevi, i-a încurajat pe tot parcursul acestei competiții. Evident că nici rezultatele n-au întârziat să apară:

„Neacsu Mara – premiul 3 – locul 3, media 9,80 – grafica, clasa a 12-a

Bobaru Gabriela – premiul special – locul 9, media 94,5 – pictura clasa a 12-a

Micu Sergiu – premiul special – locul 9, grafica clasa a 11-a

Ciulei Andreea – diploma de participare – locul 9, media 9,0 – pictura clasa a 11-a

Și-am ajuns acasă de la olimpiadă, noua mea experiență de viață.

Și-ntr-o săptămână de stat non-stop cu copiii, de dormit doar 5, 6 ore pe noapte, de cutreierat Bistrița în lung și-n lat, suprinzător am învățat ceva despre noi, adulții.

Uităm să-i învățăm, să le reamintim, noi școala, cât și voi adulții din jurul lor, că totul este despre proces, nu despre rezultat.

Că totul este despre cât am putut noi face, nu despre cât a dres „x” sau a făcut „y”.

Copiii din poza de mai sus sunt extraordinari, excepționali, niște minuni, atât în ceea ce privește caracterul cât și performanțele. Numai că din pacate uneori uită ori nu știu cum să se mai bucure de pași mici. Pașii mici care îi fac oameni mari.

Oare de ce? Pentru că punem o presiune imensă pe umerii lor, presiune premiilor. Nu mai știm să aplaudăm premii de 2 sau 3, ori mențiuni sau medii mari nepremiate încă. Poate că nu mai știm să îi susținem atunci când ei au impresia că au dat greș.

Eu cred că Olimpiada de Arte înseamnă altceva. Înseamnă experiență, cunoștere, progres, deschidere spre nou, prietenie, emoție, anduranță, limite, etică, promptitudine, punctualitate, răbdare și nu în ultimul rând dragoste. Dragoste pentru frumos.

Noi am avut de toate premiile, de la premiul 1,2,3, special, mețiune, până la note și medii de peste 9. Dar eu sunt la fel de mândră de fiecare în parte. Pentru că au avut rezultate excepționale și au rezistat 5 zile în condiții de stres la nivel înalt.

prof. Maria ALECU

În continuare, vă invităm să admirați lucrările acestor copii și creativitatea de care dau dovadă, cum dealtfel ne-au obișnuit și la expozițiile organizate de instituția de învățământ care îi pregătește.