PRIMĂRIA MUNICIPIULUI MORENI, ÎN LUPTĂ CU DUȘMANUL COVID -19! CONSILIUL LOCAL, ÎNTRUNIT DE URGENȚĂ ASTĂZI!

Primăria municipiului Moreni trebuie să facă față unei mari provocări în gestionarea pandemiei Covid -19 după ce în spitalul din localitate au fost depistate 3 cazuri de coronavirus și se așteaptă încă rezultatul altor teste, inclusiv rezultatul celui de-al doilea test făcut pentru viceprimarul Constantin Tocan care a ajuns la spital cu febră, potrivit Gazeta Dâmboviței.

Astăzi, 30 mai, consilierii locali au fost convocați pentru a aproba alocarea sumelor necesare testării tuturor angajaților Spitalului Municipal Moreni. 

Constantin Dinu, Primarul municipiului Moreni, a convocat o ședință de îndată a Consiliului Local al municipiului Moreni în sistem de videoconferință online pentru aprobarea unei rectificări bugetare de alocare a sumelor necesare în vederea testării tuturor salariaților Spitalului municipal Moreni și a pacienților. Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu unanimitate de voturi.” se arată într-un mesaj postat pe pagina de FB a Primăriei municipiului Moreni.

 

În ședința  Consiliul Local Moreni din data de 28 mai a fost prezentată de primarul Constantin Dinu o situație la zi privind evoluția Covid -19, după ce conducerea unității spitalicești a solicitat printr-o adresă sprijin financiar pentru testarea întregului personal.

Spitalul municipal Moreni are un număr de 235 de angajaţi, din care 193 personal medical. Din totalul angajaţilor, 20 de persoane nu necesită testare întrucât nu au lucrat în perioada stării de urgenţă/alertă, 6 persoane au fost deja testate şi un număr de 16 reprezintă personal administrativ, iar 22 de persoane îşi desfăşoară activitatea în cadrul Maternităţii Moreni (unitate sanitară suport COVID-19). Astfel, numărul persoanelor care necesită testarea este de 209.

Rezultatele testărilor vin în aproximativ 48 de ore. Să sperăm că vor fi vești bune! Starea celor trei persoane identificate până acum la Moreni cu Covid -19 este bună, nu prezintă simptome de coronavirus.