PRIMARUL DIN OCNIȚA L-A PEDEPSIT PE VICELE CONTRACANDIDAT CU PROGRAM DE PAZNIC DE NOAPTE! PREFECTURA A ATACAT DOCUMENTUL

Viceprimarul comunei Ocnița, Drăgoi Daniel Ion (PNL) nu mai are voie să meargă la serviciu în clădirea primăriei, ci într-o clădire aflată în conservare. Totodată, programul de lucru se desfășoară pe timp de noapte iar activitatea pe care o are de făcut este asigurarea pazei bazei sportive și igienizarea locului! Decizia a fost luat de primarul Eduard Barcau (PSD), semnatarul acestui document. Cei doi sunt contracandidați la alegerile locale din acest an. Instituția Prefectului Dâmbovița a atacat documentul.

„Întrucât în spațiul public este prezentat un înscris emis de către primarul Comunei Ocnița – domnul Eduard Barcău cu titlul de Dispoziție și înregistrat sub nr. 7973/04.09.2020 prin care se stabileau anumite atribuții ale viceprimarului comunei Ocnița, vă aducem la cunoștință că în urma exercitării prerogativei constituționale de control al legalității actelor am constatat că actul în cauză are carențe atât ca formă cât și de fond, motiv pentru care a fost solicitată anularea acestuia de către Tribunalul Dâmbovița.

Precizăm că de la data formulării acțiunii, 07.09.2020, dispoziția în cauză este suspendată de drept.

Dorim să atenționăm și pe această cale că atribuțiile primarului sau ale viceprimarului se vor exercita numai în temeiul legii chiar dacă unii primari sau viceprimari au și statutul de candidat în alegerile locale iar abaterile de la lege nu vor fi tolerate.

Biroul de presă al Instituției Prefectului-județul Dâmbovița”